LIBIJA

Talijani prijete zatvaranjem baza za letove nad Libijom

Foto: AFP
Talijani prijete zatvaranjem baza za letove nad Libijom
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
21.03.2011.
u 18:48
Ako se zapovjedništvo ne prenese na NATO, Italija će “iznova razmotriti” uporabu svojih zrakoplovnih baza za misiju nad Libijom, zaprijetio je Frattini
Pogledaj originalni članak

Na sastanku Sjevernoatlantskoga vijeća (NAC) na veleposlaničkoj razini Turska je u ponedjeljak nastavila blokirati odluku o prijenosu upravljanja misijom Odisejeva zora s američkoga, britanskoga i francuskoga na NATO-ovo zapovjedništvo. Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini, koji je u ponedjeljak u Bruxellesu sudjelovao na sastanku Vijeća EU za vanjske odnose te Vijeća EU za opće poslove, zaprijetio je da će, ako se zapovjedništvo ne prenese na NATO, Italija “iznova razmotriti” uporabu svojih zrakoplovnih baza za misiju nad Libijom. Na briefingu za talijanske novinare Frattini je izjavio da će “ako ostane više zapovjednih središta, Italija morati razmotriti kako ponovno preuzeti nadzor nad svojim bazama”.

Italija je na raspolaganje Odisejevoj zori stavila sedam zrakoplovnih baza, a sama u njoj sudjeluje sa šest zrakoplova tipa tornado.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

UN
unbekant
22:15 21.03.2011.

jesul to oni \"specijalci\"sto su ih ribari poapsili,prije 3-4 tjedna,hehehhehehe

XA
xaron
18:24 22.03.2011.

Eto vidimo kako je organizirana \"spontana pobuna\" protiv Gadafija uz podrsku stranih komandosa.