ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK

Tomašević: Neprihvatljivo da svi liječnici na Sv. Duhu imaju priziv savjesti

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Tomašević: Neprihvatljivo da svi liječnici na Sv. Duhu imaju priziv savjesti
08.05.2022.
u 11:30
U slučaju većeg broja liječnika s prizivom savjesti, svaka bolnica ima ugovor o obavljanju prekida trudnoće na zahtjev s izvanbolničkim ginekologom ili u funkcionalnoj integraciji s drugom bolnicom.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je danas situaciju vezanu za priziv savjesti u jedinoj bolnici pod nadležnosti grada - Svetom Duhu.

"Meni je neprihvatljivo da apsolutno svi liječnici na ginekologiji i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti i očekujem da se to riješi. Naravno, to se može riješiti na različite načine, ali želim i da se svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće mogu obaviti u najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu, a to je Sveti Duh", rekao je Tomašević, a prenosi HRT.

VIDEO: Slovenski liječnik o prekidu trudnoće: Iz Hrvatske imamo 10 slučajeva godišnje. Postupak ide jako brzo

Od 359 ginekologa u Hrvatskoj, 164 ih obavlja pobačaje na zahtjev pacijentice dok se 195 priziva na savjest. U slučaju većeg broja liječnika s prizivom savjesti, svaka bolnica ima ugovor o obavljanju prekida trudnoće na zahtjev s izvanbolničkim ginekologom ili u funkcionalnoj integraciji s drugom bolnicom. Više o tome, možete pročitati OVDJE.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 102

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:56 08.05.2022.

Znači, sad je diplomirani aktivist i gradonačelnik kantograda stručnjak i za medicinu? Jer, upravo kako su nama non-epidemilozima govorili da se nemamo pravo miješati u nešto o čemu pojma nemamo, po čemu je ovaj lik stručan?

SP
Spezzi
12:09 08.05.2022.

Svi koji moraliziraju i osuđuju ginekologe zbog priziva savjesti, nek oni prije svega sami krenu ubijati djecu pa će vidjeti koliko je to zlo.

Avatar 4monkeys
4monkeys
12:07 08.05.2022.

Ma savjest je općenito neprihvatljiva. Ona je u suprotnosti s ljevičarskom doktrinom da nema Boga i nema duše. Samo je partija vječna!