Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel osvojio je zlato u ukupnom poretku i postao novi kuharski prvak Hrvatske na Danima hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama.
Viceprvak je Antonio Bukvić iz koprivničkog restorana Katarza, dok je treće mjesto osvojio Tomislav Greganić iz zagrebačkog hotela Westin. Natjecali su se u tri kategorije koje su obuhvatile 14 različitih vrsta jela.
- Od svih medalja koje imam, još mi je samo ova nedostajala. Bilo je teško, pripreme su dugo trajale, ali na kraju dana, sve se isplatilo. Mi ćemo tako nastaviti i dalje i vidimo se na idućim izazovima - rekao je Sambolek.
Novi hrvatski predstavnik na prestižnom natjecanju Bocuse d'Or Europe bit će Tomislav Karamarko. Nijanse su, prema ocjeni žirija, odlučile između njega i protukandidata Brune Vokala u kreacijama na temu tune i fazana. Karamarko je rekao da se za ovaj nastup pripremao gotovo pola godine.
- U takvoj konkurenciji ne možeš očekivati pobjedu, ali dali smo sve od sebe. Sretan sam, no znam da me čeka puno posla – rekao je Karamarko.