PROGNOZA

Ovaj prizor bismo mogli vidjeti već idući tjedan? Evo što kaže meteorologinja kada bi mogle pasti prve snježne pahulje

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Turisti iskoristili lijepo vrijeme za razgledavanje grada
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Zadar: Kišni dan u gradu
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Zadar: Kruzer Azamara Quest na Pozdravu suncu
Autori vecernji.hr, Hina
26.10.2024.
u 12:23
Kraj listopada ćemo, kaže, završiti u toplom tonu, s temperaturama i do 25 stupnjeva što znači da se bablje ljeto nastavlja i veći dio idućeg tjedna. Blagdan Svih svetih bit će suh i topao, no već 2. studenog mogući su pad temperature i prve snježne pahulje, kaže meteorologinja.
Pogledaj originalni članak

Bit će djelomice sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla koja se lokalno može dulje zadržati. Na sjevernom Jadranu promjenljiva naoblaka te ponegdje malo kiše dok će najviše sunčana vremena biti u Dalmaciji i na istoku Hrvatske, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu. Vjetar na kopnu većinom slab, na moru do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 24 stupnja.

Za ovaj vikend nema upaljenih meteoalarma DHMZ-a, a tek se magla mogla vidjeti u jutarnjim satima na kopnenim područjima Hrvatske. Meteorolog Izidor Pelajić objasnio je za HRT i zašto ćemo imati još magle u idućim danima, ali i kakvo će vrijeme biti.

- Razdoblje stabilnog i razmjerno toplog jesenskog vremena potrajat će do kraja listopada. Ovi uvjeti na kopnu pogoduju nastanku i zadržavanju magle i niskih oblaka - za koje je malo manja vjerojatnost u ponedjeljak nego u nedjelju i utorak. Vrlo je mala vjerojatnost zamjetnije oborine, ali je s maglom moguća rosulja pa neće biti posve suho. Na Jadranu će prevladavati sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu još u nedjelju prolazno više oblaka, a moguća je i pokoja kap kiše. Bit će relativno toplo, većini vrlo ugodno, u početku uz slabo do umjereno jugo, a u utorak burin, zatim sjeverozapadnjak. Temperatura bez veće promjene - objasnio je.

Što se tiče nedjelje, očekuje se slično vrijeme kao i danas. ''Na istoku i jugu zemlje pretežno sunčano, drugdje povremeno umjerena naoblaka. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, lokalno moguća još i tijekom prijepodneva. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11, na Jadranu između 13 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom od 19 do 24 °C'', prognozirali su iz DHMZ-a. 

Meteorologinja N1 Tea Blažević otkrila je pak kakvo nas čeka vrijeme narednih dana: 'Temperature su toplije od prosjeka, ali već neko vrijeme smo u toplom trendu što se tiče studenog, koji će možda morati promijeniti ime jer mu više ne stoji. Dugoročne prognoze pokazuju da bi i ovaj studeni trebao biti iznad prosjeka, prenosi N1.

Kraj listopada ćemo, kaže, završiti u toplom tonu, s temperaturama i do 25 stupnjeva što znači da se bablje ljeto nastavlja i veći dio idućeg tjedna.

Blagdan Svih svetih bit će suh i topao, no već 2. studenog mogući su pad temperature i prve snježne pahulje, kaže meteorologinja.

>> FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će najpopularnije hrvatske destinacije izgledati za 100 godina. Plitvička jezera su nestvarna

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Krajnji jug istarskog poluotoka, Rt Kamenjak, iz zraka
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zlatni rat je jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža, a često završi na top listama najljepših na svijetu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Kišni oblaci iznad Dubrovnika
Foto: DALL-E
Destinacija za 100 godina
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.
Foto: DALL-E
Izgleda lokacije u 2124.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.