nisu ga uspjeli spasiti

Tragedija u Sloveniji: Preminulo dijete koje je ostavljeno zaključano u automobilu na suncu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija
Tragedija u Sloveniji: Preminulo dijete koje je ostavljeno zaključano u automobilu na suncu
20.06.2023.
u 16:21
Državni institut za javno zdravstvo Slovenije objavio je jučer kako vrućina može izazvati niz štetnih učinaka na zdravlje, posebice kod osjetljivijih skupina kao što su djeca, trudnice i stariji
Pogledaj originalni članak

Na području općine Prebold u Sloveniji preminulo je dijete koje je ostalo zaključano u automobilu na suncu. Uprava za zaštitu i spašavanje dobila je u 12.50 sati dojavu da je dijete u vozilu. Unatoč brzoj intervenciji prolaznika i hitnih službi, dijete je preminulo. Na mjesto događaja poslan je i helikopter iz Maribora, ali prekasno, navode Slovenske Novice

Državni institut za javno zdravstvo Slovenije objavio je jučer kako vrućina može izazvati niz štetnih učinaka na zdravlje, posebice kod osjetljivijih skupina kao što su djeca, trudnice i stariji. Pridržavanje smjernica za postupanje u razdobljima visokih temperatura može ublažiti ili spriječiti štetne učinke, napominje se. 

VEZANI ČLANCI:

Vrućina, kako je pojašnjeno, može izazvati razne probleme i pregrijavanje tijela. Tako, primjerice, može izazvati kožni osip, kratkotrajni gubitak svijesti i toplinski udar.

"Neki su ljudi više izloženi riziku. Obratimo posebnu pozornost na znakove oštećenja kod njih. Nikada nikoga ne ostavljamo u zaključanom parkiranom automobilu", istaknuto je jučer. 

VIDEO Porast temperature u parkiranom automobilu: Za 22 minute sa 25 na 50 stupnjeva

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Art of Noise
Art of Noise
22:05 20.06.2023.

Tko, uopće, ostavlja (malo) dijete samo u autu? Ja bih se bojala da mi ga netko ne ukrade, to prvo (o onom najgorem da ne govorim), a drugo sve ostalo, time i ostavljanje (malog) djeteta u autu na (ekstremnim) vrućinama. Nikako ne mogu shvatiti te (i takve) roditelje.

TI
Tinček
12:26 21.06.2023.

Svake godine nove budale. Treba dignuti kazne, jer ovo je ubojstvo iz nehaja. A možda i namjerno. Kako možeš zaboraviti dijete?! Ne zaboraviš otići na kavu.

AM
Axis Mundi
15:24 21.06.2023.

Razlika je "zaboraviti dijete" od "namjerno sam ga kratko ostavio". Užas i jedno i drugo, pušač u panici traži svoje cigarete, netko naočale koje su mu na glavi, netko novčanik koji je u drugoj torbi...Kako se itko više sjeti, nakon toliko slučajeva o kojima se pisalo ovih godina, da ostavi "kratko" svoje dijete na paklenim vrućinama u zaključanom autu?! To je klasično ubojstvo, stručnjaci neka dorade terminologiju.