SOCIJALNA INKLUZIJA

Trećina ljudi u žitnici RH na rubu je gladi: Može li solidarni restoran spasiti sustav koji baca hranu?

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL
Trećina ljudi u žitnici RH na rubu je gladi: Može li solidarni restoran spasiti sustav koji baca hranu?
01.11.2023.
u 15:02
"Za mnoge građane, posebice one starije, zdrava i raznovrsna prehrana postaje luksuz. Milijuni ljudi nemaju drugog izbora nego kupovati nezdravu hranu. U određenom razdoblju u mjesecu građani starije životne dobi, oni u potrebi, moći će pojesti obrok u restoranu, a da se pri tome ne deklariraju i ne razlikuju od ostalih gostiju", objašnjava Tanja Popović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 5

KA
karijes
15:38 01.11.2023.

Na rubu gladi a svaki dan jedu meso koje smo u šugoslaviji prosječni građani mogli jesti jednom tjedno, kada smo sa 100 maraka koliko je bila prosječna plaća mogli u inozemstvo kupovati WC papir, rižu, kavu, banane, traperice, pelene...

DU
Deleted user
16:14 01.11.2023.

Ovo je neka ideološki obojana papazjanija. Bože spasi hrvatsku.

CO
Cosinus
17:14 01.11.2023.

U Slavoniji se bolje jede nego u Zagrebu. U Zagrebu dobro papaju zlatna mladeži njihovi roditelji, a to je vrlo mali postotak. Dobar tek.