ISPLATA NAKNADE

Odbačena tužba Jugobanke koja je od Hrvatske tražila 108,5 milijuna kuna

Foto: ilustracija
Odbačena tužba Jugobanke koja je od Hrvatske tražila 108,5 milijuna kuna
04.11.2014.
u 18:22
Jugobanka je naknadu tražila na ime tržišne vrijednosti nekretnina na kojima je prednik tužitelja bio nositelj prava korištenja i upravljanja na području Republike Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Trgovački sud u Zagrebu odbio je tužbeni zahtjev beogradske Jugobanke u stečaju, koja je od Republike Hrvatske tražila isplatu naknade u visini od nešto više od 108,5 milijuna kuna i kamate, izvijestio je danas DORH. Jugobanka je naknadu tražila na ime tržišne vrijednosti nekretnina na kojima je prednik tužitelja bio nositelj prava korištenja i upravljanja na području Republike Hrvatske, s pozivom na odredbe Aneksa G Ugovora o sukcesiji.

Nakon provedenog dokaznog postupka Trgovački sud u Zagrebu je prihvatio pravno shvaćanje Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu izneseno u odgovoru na tužbu te tijekom postupka i donio presudu kojom je odbio tužbeni zahtjev tužitelja. Naime, sud je prihvatio argumente Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu da Ugovor o pitanjima sukcesije sadrži samo načela za čiju primjenu bi trebalo sklopiti dodatne ugovore, a takve ugovore Republika Hrvatska s Republikom Srbijom nije sklopila.

>> PBZ: tužbe Jugobanke obijesno su parničenje i ne mogu nas ugroziti

>> Supruzi i dvoje djece ubijenog direktora Jugobanke 620.000 kn

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

L0
luena 01
18:51 04.11.2014.

Jel to jugobanki ponestaje para pa bi muzli Hrvatsku?.. Nece moci muzli ste nas u jugi sad je tome doso kraj...

BK
B Kosa
19:08 04.11.2014.

jeli i jugobanka ucestvovala u stampanju dinara na topcideru. Titini dinari propali pa bi sada trazili od hrvatske

ŽU
žuna
18:51 04.11.2014.

drug pravednik sutra ima dan žalosti na Pantovčaku zbog toga.