hns-ov plan

Turina Đurić o novim projektima za Primorsko-goransku županiju

Foto: Klub zastupnika HNS-a
Turina Đurić o novim projektima za Primorsko-goransku županiju
28.02.2013.
u 15:16
Ministarstvo gospodarstva će se sa svim svojim kapacitetima uključiti u Primorsko – goransku županiju. Prvenstveno kroz restrukturiranje Brodogradilišta 3. maj, kaže Turina Đurić
Pogledaj originalni članak

- Pokretanje projekta Riječki prometni pravac od posebne je važnosti. Prošla HDZ-ova vlast nije napravila nikakvu plansku dokumentaciju, tako da smo tek na početku, ali on će sigurno biti realiziran, kazala je danas u Rijeci Nada Turina Đurić, predsjednica ŽO HNS Primorsko-goranske županije i zastupnica u Hrvatskom govoreći o nacionalnim projektima koji su od posebne važnosti za lokalnu samoupravu.

- Ministarstvo gospodarstva će se sa svim svojim kapacitetima uključiti u Primorsko – goransku  županiju. Prvenstveno kroz restrukturiranje Brodogradilišta 3. maj, ali i kroz nove projekte LNG terminala, spašavanje Dina  Petrokemije i dovođenje novih modernih industrija u „Riječki prsten“. Ministarstvo  kulture  kreće s projektom uređenja zgrade Rikard Benčić u veliki  kulturni  multimedijalni centar  i muzejski  prostor. Još su dva projekta ovoga ministarstva koja će biti značajna za jedinice lokalne samouprave. To su  \"Ruksak  kulture“  kojim će se općinama i gradovima, odnosno ustanovama poput škola, vrtića i domova, omogućiti da imaju pristup kulturnim sadržajima i igitalizacija kina kojim će se obnoviti, odnosno opremiti  stare  kino  dvorane.  Ministarstvo graditeljstva, osim što je u tijeku  provođenje  novog  Zakona o legalizaciji  nelegalno  izgrađenih objekata,  u  planu  je  donošenje Zakona o građenju i Zakona o prostornom planiranju kojim će se uveliko olakšati građenje i investiranje u prostor – kazala je Turina Đurić.

Vjeruje da će građani Primorsko – goranske županije prepoznati  HNS-ove  kandidate  na predstojećim lokalnim izborima i dati im priliku.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.