novčana kazna

Turski državljanin autocestom vozio 240 km/h

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Policijski BMW - presreta?
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Policijski službenici Zvonimir Knežević i Ivica Krznik u policijskom presretaču
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Policijski službenici Zvonimir Knežević i Ivica Krznik u policijskom presretaču
30.09.2022.
u 13:58
-Na dijelu autoceste, u blizini Babine Grede, gdje je dopušteno 130 km/h, 37-godišnjak je osobnim automobilom "Audi“ njemačkih registracijskih oznaka upravljao brzinom od 240 km/h - navode iz policije.
Pogledaj originalni članak

Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su policijski presretači u prvim minutama 29. rujna 2022. godine, na autocesti Lipovac – Zagreb, zatekli 37-godišnjeg državljanina Turske u prekoračenju propisane brzine kretanja vozila.

-Na dijelu autoceste, u blizini Babine Grede, gdje je dopušteno 130 km/h, 37-godišnjak je osobnim automobilom "Audi“ njemačkih registracijskih oznaka upravljao brzinom od 240 km/h. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu 5.000 kn i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana – navode iz policije. 

DETALJI STRATEŠKOG PROJEKTA

'Stvara se mediteranska metropola': Kreće gradnja mosta višeg od Pelješkog, spajaju se Split i Kaštela

Vladini projekti u Splitu cvjetaju, a u idućih nekoliko godina grad bi, zahvaljujući njima, mogao postati istinska mediteranska metropola. Projekti pod imenom "Novi ulaz u Split" te "Kaštelanski most" dužine od kilometra i pol donijet će tridesetak kilometara kraće putovanje između Zagreba i Splita, a Kaštelima napokon omogućiti direktnu vezu s autocestom. Uz to, donijet će novi cestovni pristup samom Splitu, gradu smještenom na poluotoku, koji već desetljećima ovisi o dvije prometnice na njegovu istočnom dijelu. Upravo tu se nalaze dvije prometno najopterećenije točke u Hrvatskoj, križanja Solin i Stobreč, kojima svaki dan prometuje oko 60 tisuća vozila, dok je trajektnoj luci s pet milijuna putnika godišnje u ljetnim mjesecima gotovo nemoguće pristupiti. Stručnjaci tvrde da će eventualno izmještanje trajektne luke iz centra grada uz ovaj most i najavljena izgradnja nove brze ceste Split – Omiš te rampa koja će spojiti Stobreč i Solin sa Splitom i okolicom zauvijek riješiti prometni kolaps koji vlada od svibnja do listopada.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
vidum
14:26 30.09.2022.

Što ako izvadi iskaznicu HDZ-a, iz koje će biti vidljivo da je bio na specijalnom zadatku?