11. po redu

U Beogradu novi prosvjed, tisuće nije omela ni vrućina: 'Od jeseni ulazimo u drugačiji mod'

Foto: M.M./ATAImages
Beograd: Održan osmi prosvjed "Srbija protiv nasilja"
Foto: M.M./ATAImages
Beograd: Održan osmi prosvjed "Srbija protiv nasilja"
Foto: M.M./ATAImages
Beograd: Održan osmi prosvjed "Srbija protiv nasilja"
15.07.2023.
u 21:07
Brojni su se i večeras okupili unatoč temperaturama koje u glavnom gradu Srbije ovih dana dosežu i do 35 Celzijevih stupnjeva, a kolonu predvodi žena u invalidskim kolicima
Pogledaj originalni članak

U Beogradu se ove održava 11. po redu prosvjed ''Srbija protiv nasilja'', a večerašnje okupljanje posvećeno je stanju u pravosuđu, zbog čega će povorka šetati do Palače pravde, a potom i to autoceste koja će biti pod blokadom. Podsjetimo, ovaj niz prosvjeda krenuo je diljem Srbije nakon što je početkom svibnja u dvije odvojene pucnjave ubijeno ukupno 19 osoba, mahom maloljetnici i mladi.

Iako opozicija navodi kako prosvjed nije stranački, brojni političari iz suprotstavljenih stranaka podržava građane. Brojni su se i večeras okupili unatoč temperaturama koje u glavnom gradu Srbije ovih dana dosežu i do 35 Celzijevih stupnjeva, a kolonu predvodi žena u invalidskim kolicima koja je nosila natpis s riječima Fride Kahlo i njenim likom: ''Ništa nije apsolutno. Sve se mijenja, sve se kreće, sve poleti i odleti'', prenosi N1.rs.

Dan ranije prosvjedi su održani u Novom Sadu, Šapcu, Požaervcu, Kragujevcu i još čitavom nizu gradova u Srbiji, a potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić također je najavio kako će prosvjedi ući u ''drugačiji mod''.

 POVEZANI ČLANCI:

- Blokirat ćemo dokle god bude trebalo, dok vlast u Srbiji ne počne slušati građane. Na zahtjevima moramo ustrajati dok se to ne realizira. Ako to ne učini ova vlast, učinit će neka druga, i to je konstanta - poručio je. 

>> VIDEO Šesti po redu prosvjed 'Srbija protiv nasilja': Građani uzvikuju 'Vučiću, odlazi' (snimila Lana Stanisavljević)

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

ZA
!zagreb!
22:01 15.07.2023.

Oni toliko mrze nas. Samo govore kako mi njih mrzimo što nije točno. A najmorbidnije što sam čuo kad je bila ona tragedija u školi neki lik u centralnoj emisiji priča nešto i kaže: naravno svi smo tužni kada djeca nastradaju, dobro možda hrvati ne, i onda opet nastavi nešto o toj temi. Znači dno dna. A nitko u studiju da kaže nešto.

Avatar El Indio
El Indio
00:37 16.07.2023.

To zapad, Njemacka, USA i Vatikan nagovorio narod da se pobune proti legalno izabranog predsjednika? Mozda bi car Putin mogao pomoc kao u Kazahstanu

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
21:38 15.07.2023.

Niste bili protiv nasilja 1991.g. kad su vaši tenkovi išli na Vukovar.