GLAVNI ODBOR SDP-A

U četvrtak odluka hoće li Bernardić zamijeniti Bauka na čelu Kluba SDP-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
U četvrtak odluka hoće li Bernardić zamijeniti Bauka na čelu Kluba SDP-a
09.05.2018.
u 17:05
akon dvosatne sjednice Kluba Arsen Bauk je ustvrdio da Klub nije tijelo stranke i da bi se kvalitetna rasprava o unutarstranačkim odnosima trebala voditi zajedno s ostalim tijelima stranke, a to su predsjednik, Predsjedništvo i Glavni odbor.
Pogledaj originalni članak

Gotovo dva sata trajao je danas sastanak Kluba zastupnika SDP-a, no bez zaključaka jer zastupnici nisu željeli donositi nikakve odluke bez predsjednika stranke Davora Bernardića koji na sjednicu nije došao. Zato bi Klub sjednicu trebao nastaviti sutra, a kako se neslužbeno moglo čuti među SDP-ovcima, većinsko raspoloženje u Klubu je da bi trebalo donijeti tri zaključka – da treba mijenjati vodstvo kluba, odnosno da na mjestu predsjednika Kluba Arsena Bauka zamijeni Davor Bernardić, da se treba definirati jasan stav Kluba o stanju u stranci i padu rejtinga te da treba ići u izmjene Poslovnika Kluba da se omogući efikasniji rad kluba.

Iako je službeno najavljeno da je povod sjednici priprema za glasovanje, što sigurno jeste jedna od planiranih tema, ključni razlog sastanka je ostavka Gordana Marasa na mjesto potpredsjednika Kluba. Maras je to napravio jer je, pojašnjavao je ranije, nezadovoljan Baukovim amandmanom na pravila o unutarstranačkim izborima koji je u nedjelju usvojio Glavni odbor stranke, a po kojem se na čelne dužnosti ne bi mogli kandidirati dužnosnici koji se nisu odazvali na 50 posto sjednica tijela na koje su pozivani.

Nakon dvosatne sjednice Kluba Arsen Bauk je ustvrdio da Klub nije tijelo stranke i da bi se kvalitetna rasprava o unutarstranačkim odnosima trebala voditi zajedno s ostalim tijelima stranke, a to su predsjednik, Predsjedništvo i Glavni odbor. Nije znao objasniti zašto Bernardić nije došao na sjednicu.

- Ništa dramatično, jedna od mirnijih sjednica u zadnjih godinu dana – dodao je Bauk.

Maras je novinarima kazao da će Klub odluke donijeti kada i predsjednik stranke bude prisutan na Gordan Maras je pak dodao da će o svemu glasati kada na sjednicu dođe i predsjednik stranke. Jedna od tema je bila i njegova ostavka.

- Dosta ljudi shvatilo je razloge njegova čina koji je usmjeren prema tome da SDP bude bolji – rekao je Maras zaključivši da se razgovaralo o načinu na koji bi Klub trebao funkcionirati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
19:08 09.05.2018.

Znači bauk utjerao marasovoj simpatiji ostoji taj .... .amandman

KO
Kopreinitz
18:53 09.05.2018.

Kakvo clanstvo, takva stranka, ne dolaziti na pozive za Sjednice, znaci ne postoji interes za rad u stranci, pa je Bauk u pravu, takvi se ne mogu ni kandidirati.

RI
rightside
17:25 09.05.2018.

ma bas me sad zanima jedna stvar,,dali ce prije bero istjerat ostoju iz partije,jer mu je ovaj pokazao javno koliko drzi do njegovih "drugova" ili ce ostojic jednostavno beri objasnit da mora odstupit i da se napravi novi izbor predsjednika,,jer kako sad stvari stoje ,tj kakoto vide "pravni strucnjaci" u partiji pa sve ispricaju svojim "curicama" bero ce morat bit jako brz..no ostoja zasad "kontrolira brzinu")))))))) tako da druga pedju ceka mjesto drugog covjeka stranke,,))))) a bero ce morat trazit novog sponzora za nove stipendije,,))))) za nove poslove,,