nakon 18 sati borbe

U Kabulu ponovno mir, snage sigurnosti ubile sve napadače

merkur osiguranje
Autori luc, mvi/VLM
16.04.2012.
u 07:35
Najmanje 17 napadača i jedan policajac poginuli su u napadu izazvanom komentarima stranih dužnosnika da su talibani sve slabiji
Pogledaj originalni članak

Kabulska policija ubila je jutros i posljednjeg talibana koji je sudjelovao u gotovo 18 sati dugom napadu na Kabul. Posljednji talibanski borac ubijen je nedaleko od parlamenta na zapadu grada, a nešto ranije sličnu sudbinu doživjeli su i njegovi suborci u kabulskoj četvrti u kojoj se smjestilo nekoliko veleposlanstava, javlja BBC.

>>Talibanski napadi u Kabulu: Gađali veleposlanstva i parlament

Najmanje 17 napadača i jedan policajac poginuli su u napadu izazvanom komentarima stranih dužnosnika da su talibani sve slabiji.

Napadi su izvedeni i u regijama Logar i Paktia. Zabilježeni su i samoubilački napadi u Jalalabadu i to u tamošnjoj zračnoj luci.

Oglasio se i afganistanski predsjednik Hamid Karzai koji je izjavio kako su za napad krivi propusti obavještajnih agencija savezničkih snaga.

- Naše snage pokazale su kako su spremne i sposobne braniti zemlju. Infiltracija terorističkih snaga u Kabulu i drugim provincijama za nas je rezultat propusta u obavještajnim službama zapadnih saveznika i smatram kako posebnu istragu treba provesti u NATO-u, izjavio je Karzai.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LU
luftbrenzer
10:03 16.04.2012.

\"U Kabulu ponovno mir, snage sigurnosti ubile sve napadače\" Znači li to da će nadalje Kabul biti oaza mira? Samo je trebalo posmicati nekoiliko napadača? Vjerujem da će mir potrajati barem dan, dva...., možda tri...

RE
Renavoid
11:09 16.04.2012.

Okupatori pobili narod koji se bori za svoju slobodu, a Svijet se time naslađuje ..... eh, dokle je to otišlo ....

PA
patria
13:00 16.04.2012.

Talibani ne mogu biti gora opcija za Afganistan nego što jesu. To je skupina zatucanih islamističkih terorista nastala uz pomoć pakistanskih tajnih službi i raznih kriminalnih bandi. Ako su oni \"borci za slobodu\", onda oni tu zemlju jedino mogu osloboditi suvremenoga obrazovanja, moderne medicinske zaštite, funkcionalne infrastrukture, gospodarskog razvoja, normalnih demokratskih prava građana i medijskih sloboda. U zamjenu za bijedu, nepismenost, pothranjenost, šerijatsko batinanje, očajan prosječni životni vijek i srednjovjekovno gospodarstvo i infrastrukturu mogu ponuditi \"duhovnu utjehu\", svoju kamenodobnu i fundamentalističku verziju islama koja određuje i sputava sve vidove života i koči svaki normalan napredak, nešto što tom narodu može željeti samo netko tko im istinski ne želi dobro.