Popularna beba

U osječkom ZOO-u okotio se preslatki albino klokan!

Foto: Zoo vrt Osijek
Albino klokan (1)
Foto: Zoo vrt Osijek
Albino klokan (1)
Foto: Zoo vrt Osijek
Albino klokan (1)
Foto: Zoo vrt Osijek
Albino klokan (1)
Foto: Zoo vrt Osijek
Albino klokan (1)
03.07.2013.
u 17:52
U osječkom zoološkom vrtu okotio se albino klokan koji je privukao pažnju i osvojio simpatije svih
Pogledaj originalni članak

U osječkom zoološkom vrtu okotio se albino klokan. U nastambi crvenovratih valabija u osječkom zoološkom vrtu ovog proljeća puno je malenih klokana koji proviruju iz majčinih tobolaca, a ovaj slatkiš posebno je popularan.

– Simpatije djelatnika i posjetitelja pokupio je mladi snježnobijeli albino klokan, inače vrlo rijedak primjerak, koji je ujedno i prvi u osječkom ZOO vrtu. Naši timaritelji u početku nisu shvatili da je maleni klokan albino dok nije provirio iz majčina tobolca u svibnju – priopćili su iz osječkog ZOO-a.

– Da je bio rođen u svom prirodnom staništu u Australiji, vjerojatno bi već postao obrok za neku drugu životinju jer albino životinje u divljini se jako ističu i predatori ih lako pronađu. Jedina opasnost za ovog neobičnog valabija u našem ZOO-u mogle bi biti opekline od sunca s obzirom na vrlo osjetljive ružičaste oči i njuškicu. No, mnogo je sjenovitih stabala i sjenica u nastambi, pa je mala vjerojatnost da se to dogodi, zaključili su na službenim stranicama osječkog zoološkog vrta.

 >>Dio životinja preseljen unutar ZOO vrta u Osijeku, voda i dalje raste

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.