Na južnoj obali Norveške, u malenom selu Båly, otvoren je prvi podvodni restoran na europskom tlu pod simboličnim nazivom Under. Za ideju je zaslužna Snøhetta, arhitektonska tvrtka koja je gradila popularnu Oslo Opera House i Nacionalni muzej 11. rujna u New Yorku.
Na prvi pogled ovaj jedinstveni restoran izgleda kao betonski kontejner koji je ležerno bačen u plićak. Ideja dizajnera je da s vremenom objekt postane dio morskog okoliša na način da hrapavost betonske površine posluži kao umjetni greben.
Sam restroran ima mjesta za 40 gostiju koji će imati priliku objedovati autohtone ribe, lokalne pasmine divljih ovaca pa čak i neke vrste ptica ispred ogromnog prozora koji pruža pogled na sjeverni Atlantik.
Pristiglo je čak 7000 rezervacija za večeru u originalnom restoranu, a prema internetskoj stranici prvi slobodan termin dostupan je nakon 12. rujna.
Za večeru u minimalistički uređenom skandinavskom restoranu potrebno je izdvojiti minimalno 200 funti po osobi, a ako želite butelju vina i 100 funti više.
Koji naslov...je li vi sebe čujete?