NA ZAPADU RUSIJE

Rusi tvrde da je granata pogodila privremeni vojni logor u blizini granice s Ukrajinom, objavljena i snimka

Foto: Screenshot
Rusi tvrde da je granata pogodila privremeni vojni logor u blizini granice s Ukrajinom, objavljena i snimka
29.03.2022.
u 22:56
Riječ je o gradu koji se nalazi na zapadu Rusije, oko 40 kilometara od granice s Ukrajinom
Pogledaj originalni članak

Granata je pogodila privremeni ruski vojni logor u blizini granice s Ukrajinom u utorak navečer, prenijela je agencija Tass navodeći da je prema prvim podacima vjerojatno ispaljena s ukrajinske strane.

Tass je o događaju izvijestio ubrzo nakon što je lokalni visoki dužnosnik priopćio o nizu eksplozija blizu ruskog grada Belgoroda uz granicu s Ukrajinom.

Na videosnimci koju su objavila dva belgorodska portala navodno su prikazane eksplozije u daljini, no Reuters još čeka potvrdu o istinitosti te informacije.

 

Tass kao izvor navodi hitne službe, prema kojima je četvero ljudi ozlijeđeno u eksploziji.

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov ranije je na internetu objavio da su se eksplozije dogodile blizu sela Krasnij Oktjabr, koji se nalazi 30-ak kilometara jugozapadno od Belgoroda. Uzrok eksplozijama zasad nije naveo.

Belgorod se nalazi 80 kilometara sjeverno od Harkiva, grada koji su ruske snage teško bombardirale tijekom prošlih nekoliko tjedana.

 

 

RAT U UKRAJINI

Zašto Putin odjednom više ne galami oko 'dva sveta zahtjeva'? 'To je perfidni plan, slijedi težak test za EU'

Vladimir Putin u svojim obraćanjima Zapadu i Kijevu više ne spominje 'denacifikaciju' i 'demilitarizaciju'. Osim toga Kremlj je u ratnim okolnostima, kad je cijeli Zapad protiv njega, počeo afirmirati ideju o punopravnom članstvu Ukrajine u EU. Ugledni analitičar dr.sc. Branimir Vidmarović tvrdi da Putin svoja dva 'sveta zahtjeva' više ne spominje jer ih je naprosto već proveo u djelo. Koplja će se sada lomiti oko toga kako i uz koje pravne klauzule Ukrajina može postići vojnu neutralnost, a da pritom bude sigurna od potencijalnih napada u budućnosti. Oko vojne neutralnosti postoji nekoliko izglednih scenarija, ali važno je znati da se Putinu ne treba ishitreno vjerovati jer je već izigrao Zapad. U tom smislu bitno je da EU ne padne na ruskom testu i bude oprezna u pregovorima s Ukrajinom jer bi ona tada kao vojno neutralna članica EU perfidno mogla poslužiti Putinu za destabilizaciju Bruxellesa. Međutim to nije jedini problem. Ako Ukrajina bude puštena 'preko reda' u EU - u srcu starog kontinenta otvorit će se nova Pandorina kutija.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

DU
Deleted user
22:37 29.03.2022.

Ne znas sto je gore za Rusiju kao objasnjenje. Slamperaj i nesposobnost ruske vojske koja se sama dize u zrak ili uspjesni napad ukrajinske vojske na teritoriju Rusije i unistavanje gomile oruzja i municije. Sramota kako god okrenes.

ZA
zagi101
22:49 29.03.2022.

ušli ukrajinski diverzanti na ruski teritorij, ko zna kolko je tu mrtvih, ne ide to u javnost

MV
Misl@v
23:00 29.03.2022.

Znači li to da će sada objaviti rat Ukrajini?