Ubojstvo Pukanića

U spisu završila i slika Đurovića dok čeka Jocinu ženu

Foto: Nizozemska policija
U spisu završila i slika Đurovića dok čeka Jocinu ženu
17.09.2010.
u 18:45
Sudsko vijeće odbilo je prijedlog obrane Slobodana Đurovića da se napravi simulacija kretanja krunskog svjedoka
Pogledaj originalni članak

Suđenje optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. ušlo je u završnu fazu, pa će Robert Matanić i društvo u ponedjeljak pred sudskim vijećem zagrebačkoga Županijskog suda kojim predsjeda sutkinja Ivana Kršul započeti s iznošenjem svojih obrana.

Na ročištu pak raspravljalo se o dokaznim prijedlozima stranaka pa su u sudski spis ušli podaci o Slobodanu Đuroviću što ih je dostavila Nizozemska. Riječ je o mjerama tajnog praćenja i nadzora što ga je provela nizozemska policija, a poslije informacija da Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam (sudi mu se u beogradskom djelu suđenja, op. a.) namjerava pobjeći iz jednog od najstrožih nizozemskih zatvora. Tijekom tajnog praćenja, nizozemski policajci snimili su Slobodana Đurovića koji je dovezao Jocićevu ženu te je čekao pred zatvorom, a i te su fotografije postale sastavni dio sudskog spisa.

Sudsko vijeće je kao nevažne dokazne prijedloge, cilj kojih je, prema mišljenju vijeća, odugovlačenje sudskog postupka, odbilo zahtjev Đurovićeve obrane da se napravi simulacija kretanja krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića od 22. do 29. listopada 2008., a na temelju podataka iz nalaza telekomunikacijskog vještačenja. Odluka je objašnjena time da svi ti podaci već postoje u nalazu vještaka za telekomunikacije te da se iz njih može iščitati Marjanovićevo kretanje. Sud je po službenoj dužnosti obavio i uvid u Đurovićevu putovnicu kako bi se vidjelo kada je ulazio u Hrvatsku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar lkis05@htnet-dsl
lkis05@htnet-dsl
04:19 20.09.2010.

Čemu tolika frka,pa zar nije pitanje ;tko je odgovarao što se dtrani državljani u najmanju ruku sumnjivi hodaju po našoj lijepoj kako hoće?