U Splitu padaju ostavke

Nakon Mihanovića otišao i Tafra: 'Politička fjaka u našem gradu ne traje samo u ljetnim mjesecima'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Zoran Đogaš obratio se medijima i čestitao Ivici Puljku na pobjedi
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao podršku Zoranu Đogašu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Zoran Đogaš obratio se medijima i čestitao Ivici Puljku na pobjedi
12.07.2022.
u 12:58
Čelnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ivica Tafra dao je ostavku nakon lokalnih izbora za splitskog gradonačelnika i splitsko Gradsko vijeće.
Pogledaj originalni članak

HDZ treba nove nositelje svoje politike, novu svježinu i novi pristup kako bi bolje korespondirala sa biračkim tijelom i građanima, istaknuo je Ivica Tafra u priopćenju.

Pozvao je sve druge aktere sa županijske i gradske da objektivno sagledaju sve okolnosti i vlastitu ulogu u kreiranju situacije zbog koje je HDZ, kako kaže, ušao u kampanju s nedostatkom potrebne borbenosti i nepremostivim slabostima u politici i u ljudima, "zbog kojih politička fjaka u našem gradu i županiji ne traje samo u ljetnim mjesecima".

U proteklim godinama "trebali smo pokazati tko je ozbiljan, tko odgovoran, tko nudi rješenja, tko osigurava napredak, tko vodi Hrvatsku naprijed. Nismo to učinili. A morali smo. Jer to je naša obveza i prema našim sugrađanima, koji od nas puno očekuju, ali i prema nacionalnom vodstvu i Vladi koja uspješno vodi Hrvatsku", istaknuo je.

"Upravo zbog pasivnosti stranke i lokalnog vodstva u prethodnom razdoblju takva nacionalna politika ostala je bez pravih i prepoznatih reprezentanata na lokalnoj razini, a u kampanji bez široke identifikacije sa politikama", dodao je.

"Zato pozivam sve svoje stranačke prijatelje da, kao pravi HDZ-ovci, nađu snage za provođenje potrebnih promjena i izbor novih nositelja naših politika. Moramo biti spremni i pripravni za bitke važnije od ove u kojoj HDZ nije izgubio mjesto gradonačelnika jer ga nije ni imao, kao ni većinu u Gradskom vijeću, ali je pokazao da pati od ozbiljnih nedostataka koje treba znati prepoznati i otkloniti", zaključio je Tafra.

Prije njega, a dan nakon izbornog poraza HDZ-a u Splitu, ostavku na dužnost predsjednika stranačkog Gradskog odbora dao je i Vice Mihanović.

VEČERNJI DOZNAJE

Plenković želi novi HDZ u Splitu, evo tko će naslijediti Mihanovića: 'Građani i kolege ga obožavaju'

Nasljednik Vice Mihanovića na čelnom mjestu HDZ-ove splitske organizacije bit će, izgledno je, Stipe Čogelja. Riječ je o 36-godišnjem dožupanu koji je u lokalnoj javnosti proteklih godina dobro kotirao kao kao pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.  Na njegov rad nikad nije bilo zamjerki, kažu poznavatelji splitskih prilika bez obzira na stranačku ili ideološku pripadnost. Po struci je diplomirani pravnik. "Čogelja jedini može zauvijek istrijebiti rivalitet između HDZ-ove gradske i županijske organizacije i homogenizirati članstvo. Odlučan je, karizmatičan, iskren, kolege ga vole, a u javnosti je percipiran kao simpatični i atipični HDZ-ovac. On dobro razumije mladenački mindset. Poznaje ga dobro i Plenković i nema sumnje da će njegova nova funkcija biti dobra za stranku", kaže naš izvor iz vrha stranke. O svemu je progovorio i Čogelja za Večernji list i objasnio proceduru koja slijedi u splitskom HDZ-u, a usput smo otkrili i da "novi HDZ" znači konačno odmicanje od Željka Keruma.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.