VREMENSKA PROGNOZA

U subotu diljem zemlje nepovoljno vrijeme: Na snazi i crveno upozorenje

Foto: PIXSELL/DHMZ
Foto: DHMZ
Subota, 11.12.
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
10.12.2021.
u 21:28
More će biti valovito, a pritom su zbog lokalno obilnije kiše u Dalmaciji moguće i bujične poplave
Pogledaj originalni članak

Subota će diljem zemlje biti oblačna te mješovitih oborina. U gorju će biti većinom susnježice i snijega, u nizinama i kiše, na Jadranu lokalno i obilnije te praćene grmljavinom.

Na istoku Hrvatske bit će oblačno te razmjerno hladno, a osjet hladnoće pojačavat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Povremeno će biti oborine na granici kiše i snijega zbog čega treba biti na oprezu u prometu zbog poledice. Poledica je vjerojatna i u središnjoj Hrvatskoj gdje će vrijeme biti većinom oblačno. Oborina uglavnom neće biti osim u južnijim predjelima, gdje će mjestimice biti većinom slabe susnježice ili kiše, za HRT prognozira dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a. 

U gorju će povremeno padati snijeg, a na sjevernom Jadranu mjestimice kiša koja će u Istri najvjerojatnije potpuno izostati. Puhat će jaka i olujna bura, pod Velebitom s orkanskim udarima, zbog čega je na snazi i crveno upozorenje. Također, moguće su snježne pahulje na obali. 

Foto: DHMZ
Subota, 11.12.

Jaka na udare i olujna bura uzrokovat će probleme u prometu i u Dalmaciji. More će biti valovito, a pritom su zbog lokalno obilnije kiše moguće i bujične poplave. U višim predjelima unutrašnjosti mjestimice ća padati i susnježica i snijeg. Na jugu Hrvatske povremeno će biti kiše, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Idući će dani na Jadranu biti stabilniji i sunčaniji. Olujnih udara bit će još biti ponajprije u nedjelju, a u novome će tjednu temperatura porasti. Nedjelja će na kopnu biti razmjerno vjetrovita i djelomice sunčana, a početkom tjedna vjetar će slabjeti, prognozirala je dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

VIDEO HZJZ dopunio preporuke o cijepljenju, Pfizerovo cjepivo odobreno i za djecu stariju od 5 godina.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
22:09 10.12.2021.

Lijep video o cijepljenju. Samo bodu, bez aspiracije, tako budu nekoga koknuli, čak i da je sadržaj inače safe, naime, kad je intencija administrirati intramuskularno, moraš je uvjeriti da nisi slučajno (vjerojatnost je mala, ali postoji) pogodio venu. Ove slike lijepo ilustriraju nestručnost ( i premijer i ministar Beroš su cijepljeni bez aspiracije, sramota).

HA
HERCEGOVA@AC
21:35 10.12.2021.

Ovo me već zanima, a za ove budalaštine što pišete E ZABOLI ME