PRIJATELJIMA REKAO DA JE U NJEMAČKOJ

U Ukrajini nestao Hrvat Tomislav Tkalac (34): 'Sjećanje na tebe samo će ojačati odlučnost za borbu'

Foto: Printscreen Facebook
U Ukrajini nestao Hrvat Tomislav Tkalac (34): 'Sjećanje na tebe samo će ojačati odlučnost za borbu'
17.10.2023.
u 09:22
Tomislav Tkalac (34) iz Duge Rese službeno se vodi kao nestala osoba u Ukrajini, a riječ je o Hrvatu koji je kao dragovoljac otišao u rat te se borio na strani međunarodnih dobrovoljačkih jedinica.
Pogledaj originalni članak

U subotu su se na telegram kanalima, a zatim i na drugim društvenim mrežama, počele pojavljivati objave o tome kako je Tomislav Tkalac poginuo s još jednim moldavskim dragovoljcem na području mjesta Kliščijivka, nedaleko od Bakhmuta. Na tom se području vode žestoke borbe zadnjih mjeseci u nastojanju ukrajinske vojske da se približi i opkoli Bakhmut, kojeg je prije izgubila.

Na Facebook stranici koju vode volonteri i objavljuje podatke o preminulim stranim dobrovoljcima prije tri dana objavljena je fotografija Tomislava Tkalca uz tekst: "Molim vas, pomozite nam da ga poštujemo, da ne bude zaboravljen. Naš Voljeni Brat Hrvat Tomislav Tkalac, koji je u Ukrajini služio kao dragovoljac, podlegao je na bojnom polju. Čast, slava i zahvalnost našem Bratu."

Od njega se na istoj stranici oprostio i jedan od njegovih prijatelja. "Dragi Tomislave ... Naš brat Hrvat. Nemam ni riječi da ti pravilno ispoštujem uspomenu na tebe... Umro si nesebično boreći se protiv tiranije i znam da si bio najodaniji, najčasniji čovjek kojeg sam poznavao. Niste oklijevali ni na trenutak kada je dužnost zvala. Ali dužnost i hrabrost došli su iz tebe. Vidio sam to u tebi. Nikada nećeš biti zaboravljen i sjećanje na tebe nošeno u mom srcu i umu samo će ojačati našu odlučnost da se borimo. Vjerujem da si tamo u raju i čuvaš svoju braću i sestre po oružju...

Želim ti vječni pokoj i neka tvoja obitelj nađe mir u spoznaji da je tvoja nesebična žrtva ovjekovječena onima koji su te poznavali i koje si na bilo koji način dodirnuo. Slava Ukrajini. Herojima Slava. Počivaj u miru Tomislav, dragi Tomislave ..."

Kako doznajemo, ni majka ni njegovi rijetki prijatelji nisu znali da se uputio u Ukrajinu. Tvrdio im je da je na radu u Njemačkoj. Osim majke, nije imao drugih članova bliske obitelji. U Hrvatskoj za sada nema službenih informacija o sudbini Tomislava Tkalca. 

S druge strane internet otkriva da je bio veliki ljubitelj oružja i vojske općenito. Aktivno je sudjelovao u forumima koji se bave oružjem te je pratio YouTube kanale i stranice posvećene oružju.

GALERIJA Ukrajina i EU: Bez ljubavi i iskrenih namjera

Foto: Ukraine Presidency via Bestimage
Atena: Predsjednik Volodimir Zelenski sastao se s čelnicima Europske unije i Balkana
Foto: Ukraine Presidency via Bestimage
Le président ukrainien Volodymyr Zelensky et sa femme la Première Dame Olena Zelenska dans le cadre de leur visite officielle en République de Pologne
Foto: Reuters/PIXSELL
Mateusz Morawiecki i Volodimir Zelenski
Foto: Ukraine Presidency via Bestimage
Le président ukrainien Volodymyr Zelensky remets des décorations aux soldats et aux familles de soldats morts, lors de la "Journée des Défenseurs de l'Ukraine" à Kiev
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
Ukrainian President Zelenskiy meets with U.S. President Biden at the White House in Washington
Foto: ABACA/ABACA
Zelensky At The EU Political Community Summit - Granada

 

VIDEO Rusija napada ukrajinska vojna skladišta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

DD
dobar dan
10:29 17.10.2023.

teško je robovima i ruskim trolovima razumjeti ideal slobode za koji su ljudi spremni poginuti jer sloboda nije nešto što čovjek, u pravom smislu te riječi, želi samo za sebe nego za sve dobre ljude!

VA
Volt aire
10:32 17.10.2023.

pljuvati sada po njemu i njegovoj žrtvi je isto kao pljuvanje po stranim borcima koji su došli k nama za vrijeme Domovinskog rata i pomagali nam u obrani zemlje. jasno je da po njemu pljuju komšije koje su ratovale protiv nas, ali svaki normalan Hrvat poklonit će se njegovoj žrtvi za slobodu

CF
centar for
10:37 17.10.2023.

ajde što komšije što slave pogibiju Hrvata, ali kad to rade domaći petokolonaši, odvratno