VEZE S DOMOVINOM

Folkloraši KUD 'Tkanica', jedina gostujuća skupina iz Austrije na 59. Vinkovačkim jesenima

Foto: Žarko Banović
1/3
28.09.2024.
u 21:19

“U Tkanici ima oko 30-tak plesačica i plesača koji održavaju i njeguju običaje i kulturu svoje Domovine. Voditeljica Folklorne sekcije je gđa Diana Čančić”, naglasio je Banović.

Jedina gostujuća folklorna skupina iz Austrije, koja je nedavno nastupila na 59. “Vinkovačkim jesenima”, najvećoj tradicijskoj manifestaciji u Hrvatskoj, bili su folkloraši KUD “Tkanica” iz Linza,  izvijestio je medije Žarko Banović, predsjednik Tkanice i osoba koja drži sve konce u rukama, oko aktivnosti i gostovanja ovog KUD-a iz austrijske pokrajine Gornje Austrije.

Kako je Banović rekao za Večernji list, KUD Tkanica je osnovan 2019. godine, tik pred pojavu pandemije koronavirusa. “U Tkanici ima oko 30-ak plesačica i plesača koji održavaju i njeguju običaje i kulturu svoje Domovine. Voditeljica Folklorne sekcije je gđa Diana Čančić”, naglasio je Banović dodavši:

“U samo nekoliko godina KUD je nanizao mnoge nastupe, kako u Austriji tako i u Domovini, poput onih na Šokačkom sijelu u Županji i nedavno u Vinkovcima na  Vinkovačkim jesenima. I to unatoč borbe s koronom i s probama, koje nije bilo u to vrijeme pandemije moguće održavati”.

“Sudjelujemo na  svim proslavama u gradu Traunu , gdje djelujemo kao Udruga”, rekao je ponosno predsjednik KUD-a Žarko Banović. U svakom slučaju pohvalni primjer njegovanja veza iseljene i domovinske Hrvatske.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije