POKOLJ U ŠKOLI

Ubojica je slao poruke djevojci na Instagramu: 'Imam malu tajnu koju ti želim reći'

Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu
Foto: ABC/Twitter/Screenshoot
ubojica iz teksasa
Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu
Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Teksasu
25.05.2022.
u 07:50
Jedini razlog zašto sam mu odgovorila bio je zato što sam ga se bojala, napisala je djevojka.
Pogledaj originalni članak

Salvador Ramos ubijen je nakon što je počinio pokolj u osnovnoj školi Robb u teksaškom gradiću Uvaldeu. Prema posljednjim informacijama, život je izgubilo 19 učenika te dvije odrasle osobe. Još ih jer nekoliko u bolnici.

Kako javlja Daily Mail, Ramos je 12. svibnja slao poruku djevojci iz Los Angelesa koju je poznavao na Instagramu. Prilikom objave fotografije oružja označio je njen profil.

"Hoćeš li objaviti moje slike oružja?" upitao ju je Salvador, na što ga je ona upitala kakve veze ima njegovo oružje s njom.

"Samo sam te htio označiti", odgovorio je. Zatim joj je u utorak u 5:43 sati poslao poruku: "Uskoro ću"', a ona ga je upitala na što misli.

"Reći ću ti prije 11", kazao je dodajući da će joj poslati novu poruku za sat vremena te ju je pozvao da mu odgovori. 

"Imam malu tajnu koju ti želim reći", napisao je i dodao: "Budi zahvalna što sam te označio", napisao je.

Ona mu je odgovorila da je to strašno te da ga jedva poznaje, a on je označuje na slici s oružjem.

"On je stranac i ne znam ništa o njemu, odlučio me označiti u svojoj objavi s oružjem", napisala je nakon što je vidjela što je učinio. Dodala je kako joj je žao žrtava i njihovih obitelji

"Jedini razlog zašto sam mu odgovorila bio je zato što sam ga se bojala. Voljela bih da sam ostala budna da ga barem pokušam uvjeriti da ne počini zločin. Nisam znala", napisala je djevojka.

– Nadao sam se, kada sam postao predsjednik, da to neću morati učiniti opet – rekao je Joe Biden na početku svog obraćanja naciji vezano uz pucnjavu.

– Prekrasni, nevini učenici drugog, trećeg, četvrtog razreda... i koliko desetaka djece koja su svjedočila onome što se dogodilo, gledala su svoje prijatelje kako umiru kao da su na bojnom polju, za ime Boga. Izgubiti dijete jest kao da vam je otkinut komad duše – rekao je Biden. Naciju je pozvao da se moli za žrtve i ustane protiv "lobija industrije oružja".

– Molim naciju da se moli za njih, da roditeljima, braći i sestrama da snagu u tami koju sada osjećaju. Kao nacija moramo se pitati kada ćemo se suprotstaviti lobiju industrije oružja. Kada ćemo, za ime Božje, učiniti ono što svi znamo da treba učiniti? – upitao je Biden.

Poručnik Chris Olivarez rekao je kako je osumnjičeni prvo pucao u svoju baku koja se nalazi u kritičnom stanju u bolnici te se tada odvezao prema školi. Automobilom je sletio u jarak u blizini škole te je put nastavio pješice do mjesta krvoprolića.

Ramos je fotografije oružja i municije slao i bivšem školskom kolegi nekoliko dana prije napada. On je otkrio i kako je Ramos bio meta školskih kolega zbog odjeće koju je nosio te zbog financijske situacije u obitelji. Rekao je kako je Ramos polako prestajao dolaziti u školu.

– Počeo je pucati u svaku osobu koja je bila ispred njega – rekao je poručnik. Napadač je bio dobro opremljen te je nosio pancirku. Ovo je najsmrtonosnija pucnjava u osnovnoj školi od masakra koji se dogodio 2012. godine u Connecticutu. Tada je u osnovnoj školi Sandy Hook ubijeno 26 osoba, uključujući 20 djece u dobi između 6 i 7 godina.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

KA
kamenuglavu
07:57 25.05.2022.

Ah taj Putin utiče i na američku djecu.

Avatar Manolique
Manolique
08:58 25.05.2022.

Sljedeći će biti u Coloradu, može oklada? Stavljam 500 kn na 10 mrtvih.

MA
MaliMirko
08:57 25.05.2022.

Ociti utjecaj Putina. Strategija obrane doticnog ce bit: blame Putin / Putin did it .