ubojstvo

Udbina: Posvadio se s poznanikom pa umro od hica njegova oca

Foto: Željko Mršić/PIXSELL
ubojstvo (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
ubojstvo (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
ubojstvo (1)
22.07.2011.
u 08:56
Ubijeni Josip Marić iza sebe je ostavio petotgodišnjeg sina i suprugu u sedmom mjesecu trudnoće.
Pogledaj originalni članak

Krvave stube na ulazu u obiteljsku kuću u Ulici 9. brigade jedini su vidljiv trag koji je ostao nakon teškog ubojstva koje se dogodilo u četvrtak oko ponoći u Udbini. U spomenutoj ulici, u kojoj smo zatekli jedno policijsko vozilo, susjedi nisu željeli govoriti o nemilu događaju. Kazali su samo da s ubojicom nikada prije nisu imali problema te da su u vrijeme ubojstva spavali mirnim snom i ništa nisu čuli.

Ubojstvu je prethodio verbalni sukob u ugostiteljskom objektu "Grand" između ubijenog 27-godišnjeg Josipa Marića i ubojičina sina, 23-godišnjeg Milana Žune. Sjedili su za zajedničkim stolom i oko nečega se posvađali. Navodno nije bila riječ o svađi na nacionalnoj osnovi s obzirom na to da su obojica Hrvati, doseljenici iz Bosne.

Kako je izvijestila ličko-senjska policija, 23-godišnjak je nakon svađe pobjegao iz kafića, a 27-godišnjak je krenuo za njim. Tražeći ga u Udbini, telefonski je prijetio njegovu 55-godišnjem ocu, Marku Žuni. Odvezao se do obiteljske kuće obitelji Žuna gdje ga je na kućnom pragu dočekao Marko Žuna i pucao u njega iz puške koju je nelegalno posjedovao. Doznajemo i da mu je izmjerena niska koncentracija alkohola u krvi. Nad ubijenim Josipom Marićem naložena je obdukcija, a je li on bio pod utjecajem alkohola, znat će se za nekoliko dana.

Kako doznajemo od mještana, Marko Žuna otac je dvojice sinova te dvije kćeri, od kojih jedna pohađa 3. razred srednje škole, a druga je udana. Prije četiri godine preminula mu je supruga. Ubijeni Josip Marić iza sebe je ostavio petogodišnjeg sina i suprugu u sedmom mjesecu trudnoće. U Udbini žive i njegovi otac i majka koji nisu htjeli razgovarati s novinarima.

Marko Žuna i Josip Marić otprije su poznati policiji zbog raznih kaznenih djela poput narušavanja javnog reda i mira, nasilničkog ponašanja u obitelji, imovinskih delikata, krađa... Doznajemo da sin ubojice nema dosje u policiji.

Ubojica Marko Žuna u petak je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu, Stalna služba u Gospiću. 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

OB
-obrisani-
09:31 22.07.2011.

zbog iznenadne i moguće premetačinee

DA
Dak1807
09:34 22.07.2011.

Što ima tražiti u njegovom dvorištu ?

OB
-obrisani-
09:30 22.07.2011.

Pa dok smo ratovali,svi smo došli u posjed po nekoliko desetaka komada oružja,koje Paqmetni Ljudi ne drže u kući