REAGIRALI NA ODLUKU STOŽERA

Udruženje obrtnika Vukovar traži da se i vukovarskim obrtnicima dopusti rad do 24 sata

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Udruženje obrtnika Vukovar traži da se i vukovarskim obrtnicima dopusti rad do 24 sata
12.11.2021.
u 17:00
Udruženje obrtnika Vukovar se izričito protivi ovakvim diskriminatornim odlukama Stožera civilne zaštite RH jer smatramo da uz pridržavanje epidemioloških mjera, kao i u drugim gradovima Hrvatske, našim ugostiteljima može biti dozvoljen rad do 24 sata, priopćeno je
Pogledaj originalni članak

Poslije odluke Stožera civilne zaštite da radi epidemiološke situacije u Vukovaru, na dan 18. studenoga kada se održava kolona sjećanja i u Vukovar pristigne na tisuće građana iz svih dijelova Hrvatske, ograniči rad ugostiteljskih objekata do 18 sati reagiralo je i Udruženje obrtnika Vukovar koje tu odluku smatra diskriminirajućom.

Pojašnjavaju kako je u isto vrijeme rad ugostiteljskih objekata u drugim gradovima Vukovarsko – srijemske županije i Hrvatske istoga toga dana dozvoljen do 24 sata. Tvrde kako im se onemogućava normalno poslovanje te da je prema njihovim navodima 18. studeni dan kada vukovarski ugostitelji imaju priliku nešto zaraditi u odnosu na druge dane.

- Udruženje obrtnika Vukovar se izričito protivi ovakvim diskriminatornim odlukama Stožera civilne zaštite RH jer smatramo da uz pridržavanje epidemioloških mjera, kao i u drugim gradovima Hrvatske, našim ugostiteljima može biti dozvoljen rad do 24 sata. Još jednom grad Vukovar i obrtnici koji posluju na tom području su diskriminirani u odnosu na druge dijelove Hrvatske koji imaju pravo na normalno obavljanje svoje djelatnosti, stoji u dopisu Udruženja.

Pozvali su i nadležne da još jednom preispitaju svoju odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na dan 18. studeni te da se i vukovarskim ugostiteljima nam dopusti obavljanje djelatnosti do 24 sata ili, kako navode, neka zabrane rad svim ugostiteljskim objektima u Vukovarsko – srijemskoj županiji i u Hrvatskoj kako bi svi bili jednaki pred zakonom, a ne da su drugi u povlaštenom položaju u odnosu na vukovarske obrtnike. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.