terase bi pomogle

Ugostitelj nije otvorio kafić jer ne vidi računicu: Na izmaku smo snaga, jer to već udara i na psihu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Kafići u Rijeci od danas nude kavu za van
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Kafići u Rijeci od danas nude kavu za van
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Kafići u Rijeci od danas nude kavu za van
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kafići u centru Zagreba otvorili svoja vrata te nude kavu za van
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kafići u centru Zagreba otvorili svoja vrata te nude kavu za van
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kafići u centru Zagreba otvorili svoja vrata te nude kavu za van
15.02.2021.
u 14:51
Ljudi su se navikli na odlazak po kavu koja je dosta jeftinija nego u našim objektima, to je jedan od problema koji nas čeka, kazao je Dražen Biljan iz Nezavisne udruge ugostitelja
Pogledaj originalni članak

Dražen Biljan iz Nezavisne udruge ugostitelja nije otvorio svoja tri objekta, jer u tome kaže, ne vidi računicu. Što se tiče izdavanja kave za van, konačno smo, dodaje, dočekali izjednačavanje kriterija s ostalim djelatnostima da možemo praviti kavu za van, ali to ne smatramo popuštanjem mjera. 

- Ljudi su se navikli na odlazak po kavu koja je dosta jeftinija nego u našim objektima, to je jedan od problema koji nas čeka. Drugi je nespretnost u donošenju odluke oko kave za van, ne smiju se gosti zadržavati ispred našeg objekta. Tu i financijska kalkulacija naših građana kaže zašto bih ja dolazio po duplo skuplju kavu ili piće u ugostiteljski objekt koje plaćaju upola jeftinije u nekom drugom objektu, kiosku ili trgovini, jer i dalje moram ići na nekakvu klupicu ili zidić - rekao je Dražen Biljan za HRT.

Točan podatak koliko je ugostitelja otvorilo nema, ali kaže kako veliki broj lokala to nije učinio jer bi se stvarali minusi, dok se mjere stvarno ne popuste u pravom smislu te riječi. 

- Naravno da ćemo se pripremiti kako treba za mjere i mi ih poštujemo. Mi razumijemo što moramo napraviti da pokrenemo svoje objekte. S obzirom na svakodnevni pad broja zaraženih, smatramo da smo spremni za početak rada. Sada je broj zaraženih pao ispod 200 i očekujemo što prije početak rada na izmaku smo snaga, jer to već udara i na psihu - kaže.

Bi li ih otvaranje terasa koje je najavio ministar Davor Božinović spasilo i financijski i psihološki, kaže da! Ali smo, dodaje, stava da nas treba kompletno otvoriti.

- Ono što cijelo vrijeme apeliramo i ovim putem kažem da nas Nacionalni stožer nije pozvao od prošle jeseni na razgovore. Pozovite nas da zajedno sjednemo. Razgovori su prekinuti, a ne znamo iz kojeg razloga. Maksimalno smo poštivali mjere. Povratne informacije od Stožera nema. Dajte ujednačite kriterije - kaže.

Pozdravili bi, navodi, mjeru otvaranja terasa, ali upozorava da ugostiteljstvo nije samo grad Zagreb, Osijek, Rijeka ili Split.

- Ugostitelj je i onaj u malom slavonskom selu koji ima par kvadrata u malom lokalu gdje radi vlasnik. Neki nemaju terase pa će biti dovedeni u neravnopravan položaj. Što nekome u Lici znači da može raditi na terasi, ako će temperature primjerice u Delnicama biti u minusu, to je opet neujednačavanje kriterija - dodaje.

Rekao je da ne podržavaju nelojalan i rad na crno. Svaki dan čekamo da nas iz Nacionalnog stožera pozovu, da više ne dobivamo informacije iz medija, zaključuje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Grunf
Grunf
17:48 15.02.2021.

registriraj se kao udruga i radi nesmetano

MA
marijaqwer
17:33 15.02.2021.

Teško je sada prodati kavu od 12 do 15 kuna , kada ima kava po 8 do 9 kn na svakom koraku.

VH
volim.hrvatsku65
15:10 15.02.2021.

Radi li itko u drzavi u kojoj se sve "lomi" oko "KAFENISANJA" od 9.00-17.00 h