SAD

Uhićena 151 osoba zbog dilanja 10 tona droge

Foto: screnshot/youtube
droga
16.10.2015.
u 10:42
DEA ističe da je većina tih droga stvoreno u improviziranim laboratorijima u Kini, dok je profit od tih ilegalnih aktivnosti otišao u države majke – onih na Bliskom istoku
Pogledaj originalni članak

Američka DEA uhitila je 151 osobu u ukupno 16 gradova koje povezuje s raspačavanjem više od 10 tona različitih sintetičkih drogaUhićenja su osim DEA-e, vodila i federalna, državna i lokalna policija koje su zaplijenile više od 15 milijuna dolara i 39 komada oružja. Operacija je trajala 15 mjeseci.

Službene osobe kažu da je cilj operacije bio uhvatiti "perače novca" i glavne dilere koji su drogu nabavljali i prodavali ilegalno. Dizajneri droga stvorili su 400 novih i različitih supstanci kako bi zaobišli zakone koji zabranjuju određene droge. Za te nove droge stručnjaci vjeruju da su uzrokovale ozbiljne bolesti, pozive hitnoj pomoći, predoziranja i više smrtnih slučajeva, piše VoiceofAmerica.

DEA ističe da je većina tih droga stvoreno u improviziranim laboratorijima u Kini, dok je profit od tih ilegalnih aktivnosti otišao u države na Bliskom istoku.

>> Najveća zapljena sintetičkih droga, uhićeno više od 150 osoba

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.