Iza rešetaka

Uhićeni pljačkaši mjenjačnice na Bukovačkoj cesti

Foto: MUP
Uhićeni pljačkaši mjenjačnice na Bukovačkoj cesti
24.04.2010.
u 13:33
Policija ih je pronašla zahvaljujući dobroj suradnji s građanima. Kod A.V. policija je pronašla 112.000 kuna, a kod M.R. 20.000 kuna. Pronađeni su i pištolji, odjeća te mobiteli koje su razbojnici u pljački koristili.
Pogledaj originalni članak

Policija je u srijedu uhitila trojicu razbojnika koji su orobili mjenjačnicu “Eko derežić” 10. travnja na Bukovačkoj cesti. Osumnjičeni A.V. (25), G.C. (38) i M.R. (42) su nakon policijske istrage uz kaznenu prijavu u petak dovedeni istražnom sucu Županijskog suda. A.V. i G.C. su zadržani zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a M.R. je pušten.

Na dan razbojstva A.V. i M.R. automobilom su se dovezli u blizinu mjenjačnice, a G.C. ih je tamo čekao. A.V. i M.R. su se naoružani plinskim pištoljima pješice uputili prema mjenjačnici te čekali vlasnika. G.C. im je mobitelom javio kada je vlasnik mjenjačnice Boris D. (67) ušao u pretprostor mjenjačnice. A.V. i M.R. krenuli su za vlasnikom, a A.V. je pištoljem zaprijetio vlasniku i zaposlenici kioska koji se nalazi pored mjenjačnice. Vlasniku je iz ruke istrgnuo ključeve, te je otključao mjenjačnicu pa sef iz kojeg je izvadio 700.000 kuna koje je stavio u ruksak. M.R. je za to vrijeme držao pištolj uperen u vlasnika i zaposlenicu. S ukradenim novcem dvojac je otrčao do parkiranog automobila, gdje ih je čekao G.C., kojemu su dobacili ruksak. Svatko je otišao na svoju stranu, a kasnije toga dana našli su se u Centru i podijelili plijen.

Policija ih je pronašla, rekao je načelnik Odjela općeg kriminaliteta Domagoj Anić, zahvaljujući dobroj suradnji s građanima. Kod A.V. policija je pronašla 112.000 kuna, a kod M.R. 20.000 kuna. Pronađeni su i pištolji, odjeća te mobiteli koje su razbojnici u pljački koristili. Policiji nisu pomogle snimke s nadzornih kamera, jer ih nije ni bilo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

XN
xnet0822
18:45 24.04.2010.

A di je ostatak novca ? Spiskali ste ga, ili ste ga dali lihvarima ?!