DANIJEL BOROVIĆ

Umirovljeni ratni pilot: Za sve sam saznao iz medija, čekamo na potez Hrvatske

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Gornji Kneginec: Umirovljeni pilot Danijel Borović
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Gornji Kneginec: Umirovljeni pilot Danijel Borović
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Gornji Kneginec: Umirovljeni pilot Danijel Borović
21.08.2022.
u 20:53
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju u Barbanu da Hrvatska odbacuje tu optužnicu i da će zaštititi svoje građane. Za optužnicu je rekao da je političke prirode i nema nikakvog pravnog utemeljenja.
Pogledaj originalni članak

Umirovljeni ratni pilot Danijel Borović izjavio je u nedjelju da se čeka na potez hrvatske strane, dan nakon što je u Srbiji navodno potvrđena optužnica protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota.

Borović je za N1 televiziju rekao da je jučer iz medija doznao da je potvrđena optužnica protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota koje srbijanska strana navodno tereti za ratni zločin nad civilima na području BiH tijekom akcije 'Oluja'

"Nikakve druge informacije nemam. Vidim i da je ministar Malenica objavio da su saznali za to posredno, nitko ih nije službeno kontaktirao”, rekao je Borović. Napomenuo je da nema nikakvih novih saznanja, osim što se zna da je optužnica sada potvrđena.

Poručio je da se sada čeka ono što će hrvatska država napraviti u smislu izjave premijera da Hrvatska zna kako će zaštititi svoje ratne pilote.

Hrvatsko ministarstvo pravosuđa i uprave priopćilo je u subotu kako od nadležnih srbijanskih tijela nije zaprimilo službenu informaciju o podizanju ili potvrđivanju optužnica protiv četvorice pilota.

Republika Srbija u ovom predmetu nije zatražila međunarodnu pravnu pomoć, već su hrvatskim tijelima informacije o navedenom postupku dostupne isključivo iz spekulacija i poluinformacija prenesenih iz srbijanskih medija, navelo je ministarstvo.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju u Barbanu da Hrvatska odbacuje tu optužnicu i da će zaštititi svoje građane. Za optužnicu je rekao da je političke prirode i nema nikakvog pravnog utemeljenja.

70 METARA IZNAD RIJEKE

Veliki graditeljski pothvat na jugu Hrvatske: Most preko kanjona Cetine kakav kod nas još nije viđen

Tunel Komorjak i Komorjak sjever, koji je administrativno podijeljen u dvije zone prema građevinskim dozvolama, također je dio obilaznice Omiša koji će u prvoj fazi omogućiti spoj obilaznice s autocestom A1, a potom će, poslije dovršetka kompletne buduće dionice D8, povezati Omiš s Dugim Ratom. Zbog toga je tunel Komorjak promjenjivog poprečnog presjeka i u sebi sadrži račvu. Namijenjen je dvotračnom prometu i dug je 590 metara, a kako bi zadovoljio sve sigurnosne parametre, projektirana je i evakuacijska cijev. – Osim račve koja se nalazi u tunelu Komorjak, jedna je od specifičnosti i sama južna portalna građevina koja je smještena na samom rubu litice kanjona, izvučena šest metara, čija je uloga zaštititi budući promet mostom Cetina od manjih odrona.

DAVOR IVANKOVIĆ

Hvala Vučiću što nas drži budnima i uči naše mlade o velikosrpskoj politici

Svaki novi Vučićev napad podsjetnik je za starije i srednje generacije, a otvorena javna škola za našu mladež, koja na konkretnim primjerima može naučiti sve o "čarima" velikosrpske politike. Iz ove lekcije može se naučiti da u Beogradu smatraju potpuno normalnim da država koja je izgubila taj rat, sudi svima onima koji su nekad bili zajedno u istoj državi, Jugoslaviji, za navodne zločine počinjene izvan teritorija Srbije. Vučićevi, dakle, i dalje žive u nekom imaginarnom, virtualnom "srpskom svetu", kako sada prikriveno nazivaju san o velikoj Srbiji, i opet žele biti gazde. Vrijedilo se, dakle, boriti za to da naša djeca ne moraju više živjeti u istoj državi s Aleksandrom Vučićem.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BU
Budni
08:21 23.08.2022.

Gospodine Boroviću , podignite još jednom svoju eskadrilu i stvarno bacite bombe na vladu u Beogradu! Možda strada i to naše smeće od lopovskog predsjednika.

AN
ante7
23:40 21.08.2022.

To je sve dogovor Plenkovića i Vučića kako bi homogenizirali svoje birače. Ne znam za srbe ali se nadam da se Hrvati više neće dati zavesti kako je HDZ državotvorna stranka.