STIŽE PROMJENA VREMENA

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Očekuje se obilna kiša, olujan vjetar, a moguće i pijavice

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Zagreb i okolicu pogodilo snažno nevrijeme
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Kiša dodatno otežala prometovanje u popodnevnim satima u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Kad su važne teme u pitanju niti kiša nije prepreka za razgovor
15.09.2022.
u 07:37
Nakon kratkog predaha od kiše u nedjelju, početkom novog tjedna ponovno raste vjerojatnost za promjenjivije dane tijekom kojih će temperatura zraka biti osjetno niža nego u dosadašnjem dijelu ovoga tjedna, većinom čak i niža od prosječne za ovo doba godine
Pogledaj originalni članak

Upaljen je meteoalarm za cijelu Hrvatsku zbog pogoršanja vremena, a temperature će idućih dana naglo pasti pa će biti i niže od prosječnih za ovaj dio godine. 

– Već u četvrtak kiše će biti ponajprije u gorju, a u petak i subotu i drugdje. Pritom će mjestimice biti i vrlo obilne oborine, lokalno uz izraženije nevrijeme, a slijedi nam i zahladnjenje. Nakon kratkog predaha od kiše u nedjelju, početkom novog tjedna ponovno raste vjerojatnost za promjenjivije dane tijekom kojih će temperatura zraka biti osjetno niža nego u dosadašnjem dijelu ovoga tjedna, većinom čak i niža od prosječne za doba godine. Osim na već spomenute dinamične, štoviše i opasne vremenske pojave, na Jadranu treba upozoriti i na olujan vjetar, nevere, moguće pijavice – prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Ističe kako će u petak i subotu biti kišovito i vjetrovito. 

– I dalje treba računati na mjestimične nevere te vrlo obilne oborine, moguće lokalno i više od 100 litara kiše po četvornome metru, a jako jugo i jugozapadnjak zamijenit će olujna bura u subotu, najprije na sjeveru, i s njom će osvježiti. Povoljno za mnoge je nedjeljno razvedravanje i slabljenje vjetra – dodaje meteorologinja. 

Danas će biti promjenljivo i nestabilno uz izraženu južinu. Mjestimice kiša, a lokalno su vjerojatni i obilni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i gorskim krajevima. Na krajnjem istoku i jugu veći dio dana bez oborine. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na udare ponegdje i olujan, a u Dalmaciji i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, u gorju tek malo niža.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

PI
Pilatus
09:13 15.09.2022.

Neprestano bombardiranje uraganima, katastrofama, bolestima, strahom, vjetrom, poplavama, potresima, krizom, ma sve smo mi to zaslužili, no ipak radi zdravlja nacije prestanite!!! Grmilo je sijevalo, bilo je poplava, bujica, vjetrova, pa i katastrofa, no morate li i na ovako teško zasluženo stanje dodavati, dodavati, čovjeku slabog mentalnog i duhovnog stanje preostalo bi samo ubiti se prije nastupajuće kataklizme. Dosta je tog zuluma, dajte ljudima nadu!

TE
Teig1
10:48 15.09.2022.

Treba će ga netko svevišnji ugasiti ako je nehotice upaljen.

GE
gemist
08:19 15.09.2022.

Svake godine isto,imam berbu grožđa,ajde možda mi se posreći u nedjelju kak sam planirao,ali bu ionak sve mokro,ak me još dodatno kiša ne opere,kad je po ljetu treba,onda ne pada,nego sad i to naravno za vikend.Jedva skupiš ljude jer i oni imaju svoje berbe,sve organiziraš pripremiš hranu,dogovoriš,evo u subotu imaju neki dogovoreno,ali gledam prognozu,cijeli dan kiša,jednom u godini berem grožđe i svaki put sam pod stresom :(