POSLOM PREKO VEZE

Uskok podignuo optužnicu protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a zbog trgovanja utjecajem

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Uskok podignuo optužnicu protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a zbog trgovanja utjecajem
09.11.2021.
u 12:40
Okrivljeniku se stavlja na teret da je koristio svoj utjecaj i zatražio je od ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja.
Pogledaj originalni članak

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Rijeci podignuo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine, u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijam u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja navedene Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao", navodi se u priopćenju. 

Predsjednik gradskog vijeća Umaga i predsjednik istarskog HDZ-a u spomenutom razdoblju bio je Jurica Šiljeg. Kad se početkom godine počelo pisati o tome da je pod istragom, Šiljeg je sve optužbe odbacio, piše Glas Istre.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SS
simpatican.simpa
14:02 09.11.2021.

Molimo Uskok da ne radi više jer i tako nema koristi od toga, na sljedećem koraku se sve zamagli, umrtvi i na kraju obustavi. Koja korist od njih kad nema pouke, koristi.

ZG
Zeljko Grabar
17:43 10.11.2021.

Dali je taj isti Uskok ikad cuo za trgovanje utjecajem najvece istarske stranke koja se slucajno ne zove HDZ a koju oslikava "najveci istarski dobrotvor" Jakopcic kojem je koliko me sluzi pamcenje cak i EU-parlament skinuo imunitet kako bi ga taj isti "Uskok" mogao istrazivati. Dali je Uskok ikad pokrenuo nesto slicno protiv, najveceg strucnjaka svih znanstvenih disciplina i slabo stojecih fasada, gospodina Cacica u njegovom Cacistanu (citaj Varazdin) ili nedaj Boze protiv Obersnela u njegovoj utvrdi Rijeci koji sad uziva i pije kavicu u "Tri majmuna" sa svojim pratiocima. Mozda se moglo nesto ocesati i o Linicu a za Bandica se je izgleda pobrinuo jedino dragi Bog.

SA
sambo
13:12 09.11.2021.

Ne volim generalizirati, ali OPET lik iz stranke na vlasti ili se varam?!