NOVI IZBORI

Puljak za Večernji nakon što je dao ostavku: Ne bojim se. Građani nas podržavaju, vjerujem da će odabrati budućnost i red

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
31.03.2022.
u 11:03
Novi izbori u Splitu bit će referendum o budućnosti i prošlosti, referendum o redu i neredu. Ja sam siguran da će građani potvrditi smjer koji smo mi zacrtali, a to je smjer budućnosti i smjer reda, rekao je Puljak danas na konferenciji.
Pogledaj originalni članak

Ivica Puljak podnio je danas ostavku na mjesto gradonačelnika Splita. Ostavku je podnio i njegov zamjenik Bojan Ivošević. Zašto se odlučio na taj potez, smatra li to svojim političkim samoubojstvom i zašto misli da mu Splićani neće zamjeriti što će uskoro na nove izbore, Ivica Puljak govorio je u prvom televizijskom razgovoru od ostavke za Večernji TV.

Emisiju je vodila Petra Maretić Žonja.

Kako ćete objasniti biračima da nakon deset mjeseci izazivate nove izbore?

– Razlog je jednostavan. Ivošević i ja ćemo dati ostavke i Split ide na nove izbore. Mi želimo pružiti građanima Splita mogućnost da potvrde smjer kojim smo krenuli i da izaberu jesu li za budućnost ili prošlost i jesu li za red ili nered – odgovorio je Puljak.

Je li to na neki način političko samoubojstvo? Mnogi strahuju i tvrde da ćete tako dovesti na vlast ili HDZ ili Keruma?

– Mislim da to tvrde oni koji se boje građana Splita. Ja se ne bojim, mene su građani izabrali za ovaj mandat i dali su nam povjerenje. Mi smo to povjerenje opravdali i uveli smo red te zacrtali smjer za koji zaista mislim da je dobar smjer za grad Split. Ja sam siguran da će građani potvrditi ovaj smjer koji smo zacrtali – rekao je Puljak.

Tražite li vi zapravo na ovim izborima na neki način amnestiju za vašeg dogradonačelnika Ivoševića protiv kojeg je podignuta optužnica zbog prijetnji? 

– Ono što mi tražimo jest da građani potvrde jesu li zadovoljni našim radom i žele li da idemo u tom smjeru ili ne žele. Što se tiče zamjenika Ivoševića, svaki put kada imate tako teška pitanja vraćam se na ono izvorno pitanje: što je istinito, a što nije. Kada pogledate optužnicu zašto je optužen, onda iz svega toga možete zaključiti da on nije životno prijetio novinarki i novinarkama, što su one same potvrdile. On je imao neprimjerenu komunikaciju i ispričao se. Ona je bila neprimjerena i mi je nikako ne opravdavamo – rekao je Puljak dodajući da se zbog ''neprimjerene komunikacije i verbalnog delikta'' ne ide u zatvor. 

– Nekad se išlo, ali ja mislim da se u Hrvatskoj ne treba ići  zbog toga u zatvor – rekao je Puljak.

Komentirajući optužnicu Bojana Ivoševića, rekao je kako on nije politički teret u ovom trenutku.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore

– Rad koji ima iza sebe, on nije teret ni meni ni našoj političkoj opciji. On je nosio teret bivših vlasti i svega nereda koji su ostavili u gradu Splitu – rekao je.

Na pitanje ima li garanciju da se slično neće dogoditi ako im građani Splita poklone povjerenje, Puljak je odgovorio: ''On radi na tome, radi na sebi i na političkoj komunikaciji. On je do sada bio aktivist i ta tranzicija iz aktivista u političara nije lagana. Naravno da to ne opravdava njegovu neprimjerenu komunikaciju. On radi na sebi i danas se vidjelo na presici da je komunikacija bila  pristojna - rekao je Puljak i dodao da je na Ivoševiću da se nastavi unapređivati.

Vjeruje kako se neće dogoditi novi ispad od Ivoševića.

Na koga računaju nakon izbora?

– Nakon izbora vidjeti ćemo koji su to partneri koji žele ići  s nama – rekao je Puljak dodajući kako su s dosadašnjim partnerima imali korektnu suradnju i da nema razloga da se nakon izbora ne uspostavi suradnja.

Rekao je i kako svoj optimizam temelje na rezultatima njihova rada te da ih građani podržavaju.

– Prošetajte s nama da vidite kako nas građani zaustavljaju i pružaju nam podršku – rekao je Puljak.

Kazao je i kako će ostavke uručiti sljedeći tjedan jer moraju završiti neke tehničke detalje oko projekata koje rade.

– Gradsko vijeće trebalo bi se raspustiti sljedećih dana. Mislim da treba održati još jednu sjednicu da se raspišu kotarski izbori tako da osiguramo da krajem lipnja imamo izbore za gradonačelnika, vijeće i kotarske izbore – rekao je Puljak dodajući da bi time poreznim obveznicima uštedjeli sredstva.

Što ako vam građani ne daju povjerenje?

– To će biti odluka građana Splita i ja sam čovjek koji poštuje odluke građana Splita. Siguran sam da će odabrati budućnost i red – rekao je Puljak.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

Avatar morski
morski
11:43 31.03.2022.

Puljak je samog sebe doveo u slijepu ulicu. Pokazao je da se ne snalazi u politici. On kaže da je politika za njega nešto drugo, ali politika je uvijek ista od Rimljana do danas. Ili plivaš ili ne.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
12:39 31.03.2022.

A jaaao, koliko li postenja i pravednosti. Uhljebljivanje pajdasa, najprimirivnije osvecivanje samohranim majkama, bahacenje, poklanjanje gradskih resursa pajdasima, davanje otpremnine pa onda primanje u novi radni odnos. To je sve bas ocekivano "moralno" od ovog velikog pravednika. Al "nije on takav kako izgleda, on je doobar." Sve je to samo HDZ kriv.

PA
pavlov
11:58 31.03.2022.

Mislim da je njega ambiciozna gospođa gurnula u "taj projekt"... On je više tip čovjeka, mislim, "pusti me s mirom", za neki znanstveni rad isl.... Malo mi se autističan čini za politiku, osobito za "kompromise" koje moraš primjenjivati da bi opstao u istoj...