PODRŽAVAJU KANDIDATURU

Utemeljitelji HDZ-a: Primorac je predsjednički kandidat koji će pobijediti Milanovića!

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Utemeljitelji HDZ-a: Primorac je predsjednički kandidat koji će pobijediti Milanovića!
01.08.2024.
u 17:57
Danas, kada bi trebao prepoznati trenutak za smjenu Milanovića s Pantovčaka, Hebrang nažalost ponovno podređuje nacionalne interese svojim osobnim prioritetima i tlapnjama, tvrde Utemeljitelji HDZ-a
Pogledaj originalni članak

Jučer je službeno potvrđeno da je Dragan Primorac HDZ-ov kandidat na predsjedničkim izborima. Objava je izazvala lavinu reakcija; analitičari se uglavnom slažu da je riječ o dobrom kandidatu pred kojim je velik, ali ne i nepremostiv izazov, no istaknuti član HDZ-a i višestruki ministar u njihovim vladama Andrija Hebrang javno je izrazio nezadovoljstvo ovom odlukom te dao ostavku u stranci.

Ovim povodom oglasili su se Utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman kako bi izrazili podršku Primorcu, ali i odgovorili na, kako navode u priopćenju, "lažne optužbe" Andrije Hebranga. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Sramota koju Milanović nanosi Hrvatskoj i šteta koju radi hrvatskom narodu u BiH mora prestati. To nije uskostranački interes već pitanje oko kojega se, čak i prema objavljenim relevantnim istraživanjima, slaže većina hrvatskih birača. Zajednica Utemeljitelja želi i učinit će sve da Hrvatska dobije novog predsjednika, koji će znati pridonositi ostvarivanju nacionalnih interesa i davati svoj obol njezinom razvoju.

- Potpora Hrvatske demokratske zajednice, koju je Dragan Primorac dobio u svojoj kandidaturi i zbog koje će imati potporu i utemeljitelja stranke, proizlazi iz uvjerenje da na toj dužnosti mora biti osoba koja će poštovati Ustav RH, pozicionirati Hrvatsku u krug zapadnih zemalja i vratiti političku kulturu na Pantovčak. Predsjednik države treba biti predsjednik svih građana, a ne predsjednik koji uoči parlamentarnih izbora ide na Glavni odbor Grbinove bratije i priseže na statut Socijaldemokratske partije. Vratimo zato Milanovića partiji, a Hrvatskoj omogućimo da izabere predsjednika koji ima i znanje, i energiju i viziju za ključne izazove naše budućnosti.

POVEZANI ČLANCI:

- Andrija Hebrang? Njegove uvrede su prizemne i neutemeljene, te funkciji pomaganja Milanoviću i partiji da ostanu na Pantovčaku. On već dulje vrijeme, odudara od HDZ-ove politike koja je bazirana na Tuđmanovoj ostavštini i pozicionirana je na europskom desnom centru, što je našoj stranci donijelo tri uzastopne pobjede na parlamentarnim izborima, a Hebrangu ulogu dežurnog kritičara - komentatora politike u kojoj odavno ne sudjeluje. Otkako je Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku RH i utemeljitelju stranke kojoj se pridružio nakon njezin izborne pobjede, u pismu - nezadovoljan svojim razrješenjem, zaželio da "razlikuje dobro od zla", nikako da počne razlikovati te dvije stvari. I danas, kada bi trebao prepoznati trenutak za smjenu Milanovića s Pantovčaka, Hebrang nažalost ponovno podređuje nacionalne interese svojim osobnim prioritetima i tlapnjama - zaključili su u priopćenju koje potpisuje Ivica Tafra, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Grubi
Grubi
12:59 02.08.2024.

Zoran je odavno pobjedio sam sebe, sad samo odbrojava dane.

VO
volimnju
21:12 01.08.2024.

kako vi znate u naprijed da će pobijediti milanovića? muljate sa lističima?

RE
REYAM
01:02 02.08.2024.

Utemeljitelji HDZ_a bez Manolića. To je hendikep.