NEZADOVOLJAN ODLUKOM

Hebrang dao ostavku u HDZ-u: Primorac je posljednji čavao u lijesu stranke. On je najnegativnija osoba

Zagreb: Andrija Hebrang, hrvatski političar, liječnik i profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
01.08.2024.
u 10:15

Hebrang je također istaknuo da je Primorac napustio Hrvatsku prije nego što su započeli sukobi tijekom Domovinskog rata, optuživši ga za kukavičluk i kršenje liječničke zakletve.

Andrija Hebrang, istaknuti član HDZ-a i višestruki ministar u njihovim vladama, izrazio je svoje nezadovoljstvo nedavnom odlukom stranke da podrži Dragana Primorca kao kandidata za predsjednika Republike Hrvatske. "Jučerašnjom odlukom stranke o podršci Draganu Primorcu kao kandidatu za predsjednika RH zabili ste posljednji čavao u lijes HDZ-a, a ja ne mislim umirati s njim", izjavio je Hebrang. "Taj čovjek je najnegativnije što je hodilo našom Hrvatskom."

Hebrang je optužio Primorca za političke manipulacije unutar stranke, navodeći da je Primorac sudjelovao u unutarstranačkim izborima kako bi ga eliminirao te da su iza te odluke stajale "mračne snage" koje i danas razaraju stranku i državu. "Kao član naše stranke natjecao se protiv mene kao jedinog službenog kandidata da bi me eliminirao. Kada je izgubio, preporučio je članstvu da glasuju za Josipovića, našeg direktnog političkog protivnika!"

Hebrang je također istaknuo da je Primorac napustio Hrvatsku prije nego što su započeli sukobi tijekom Domovinskog rata, optuživši ga za kukavičluk i kršenje liječničke zakletve. "Sa strankom smo u ratu bili višekratno pred životnim opasnostima, ali ne i taj Primorac. Napustio je državu prije prvog srpskog agresorskog plotuna i vratio se nakon Oluje! Iako su svi liječnici imali radnu mobilizaciju, kukavički je pobjegao i ostavio svoj narod na cjedilu prekršivši i liječničku zakletvu", rekao je Hebrang.

VEZANI ČLANCI: 

Hebrang je naglasio i da je Primorac tijekom svog mandata ministra znanosti i visokog obrazovanja postao sveučilišni profesor u Osijeku, što je opisao kao sukob interesa koji bi u svakoj pravnoj državi rezultirao poništenjem izbora i zakonskom kaznom. "Kao ministar znanosti i visokog obrazovanja, Primorac je postao sveučilišni profesor u Osijeku, jer drugdje nije zadovoljavao uvjete. Takav sukob interesa u svakoj bi pravnoj državi rezultirao poništenjem izbora i zakonskom kaznom."

Hebrang je zaključio svoje priopćenje izjavom o skrivenim namjerama unutar stranke, izražavajući sumnju da se podrškom Primorcu zapravo želi pomoći Zoranu Milanoviću da pobijedi na izborima. "Znam da politiku vode skrivene namjere. Iza ove namjere je svakako želja da na izborima pobijedi Zoran Milanović, ideološki jednak brojnim članovima iz vrha HDZ-a. Hrvatska će ipak opstati, a vama neka sude vaša djeca!"

>>> FOTO Pogledajte kako su Milanović i Plenković izgledali u djetinjstvu

Zagreb: Andrija Hebrang, hrvatski političar, liječnik i profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu
1/44

Komentara 24

DU
Deleted user
12:34 01.08.2024.

"Kada je izgubio, preporučio je članstvu da glasuju za Josipovića, našeg direktnog političkog protivnika!" Eto vam vašeg SK domoljubnog kandidata.

GO
goran2hr
12:17 01.08.2024.

Hebrang je trebao napustiti HDZ nakon prvog Sanaderovog ispada ili barem kada je umjesto HSP-a za koaliranje odabrao - SDSS. No bolje ikad nego nikad. Je li u toj stranci ostao više i jedan državotvorni Hrvat?

Avatar Castro
Castro
12:11 01.08.2024.

Hebrang ima svoje razloge i svoj stav. On zna. Ako su nam trebali tada lijecnici kao sto su nam trebali i vojnici onda ima pravo...mogao je ostati i pomoci. Nije ostao i to je njegova stvar. Primorac je vrhunski strucnjak ali meni kao predsjednik ne treba, ne treba mi no ovaj ni bilo koji...ali njega birati necu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije