ruža tomašić

Uvjerljivo najaktivnija zastupnica u Europskom parlamentu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Uvjerljivo najaktivnija zastupnica u Europskom parlamentu
13.12.2018.
u 10:06
U dosadašnjem tijeku mandata usvojeno je 5 njezinih izvješća i još 28 na kojima je radila kao izvjestiteljica u sjeni, prihvaćena su 573 njezina amandmana, 293 rezolucije...
Pogledaj originalni članak

Ova godina bila je iznimno uspješna za hrvatsku zastupnicu u EP-u i dopredsjednicu HKS-a Ružu Tomašić. Među brojnim aktivnostima i uspjesima valja izdvojiti to da su usvojena dva njezina izvješća o važnim uredbama u području ribarstva i regionalnog razvoja te za Hrvatsku vrlo bitan amandman o tehničkim mjerama u ribarstvu.

Organizirala je i prvu međunarodnu konferenciju o zdravstvenom turizmu na otocima u svibnju na Korčuli te bila suorganizatorica konferencije o zdravstvenom turizmu u Bruxellesu.

Prema najrelevantnijem statističkom izvoru o aktivnostima zastupnika MEPRanking.eu, Ruža Tomašić uvjerljivo je najaktivnija među hrvatskim zastupnicima i ulazi među 12% najaktivnijih zastupnika u cijelom EP-u.

U dosadašnjem tijeku mandata usvojeno je 5 njezinih izvješća i još 28 na kojima je radila kao izvjestiteljica u sjeni, prihvaćena su 573 njezina amandmana, 293 rezolucije, na plenarnoj sjednici svoja je stajališta iznosila više od 1000 puta i poslala je 146 zastupničkih pitanja Komisiji i Vijeću.

>> Pogledajte "prepucavanje" Kreše Beljaka i Andreja Plenkovića u Saboru

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.