Rat na istoku Europe

UŽIVO Kamere u ukrajinskim gradovima: Rusi tvrde da napadaju vojne ciljeve, oglasile se sirene

Foto: Reuters/PIXSELL
Oštećena zgrada u vojnoj bazi u ukrajinskom gradu Brovaryju
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
Oštećena zgrada u vojnoj bazi u ukrajinskom gradu Brovaryju
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
24.02.2022.
u 09:49
Pratite uživo zbivanja putem kamera postavljenih diljem ukrajinskih gradova...
Pogledaj originalni članak

Rusija je u ranim jutarnjim satima pokrenula masivan zračni i kopneni napad na Ukrajinu, a predsjednik Volodimir Zelenskij odobrio dekret o izvanrednom stanju. Iz minute u minutu stižu vijesti o ljudskim žrtvama, ranjenima te uništenim objektima.

Separatisti u Ukrajini rekli su da su zauzeli male gradove Staniciju Luhansku i Šastiju, dok su kijevske vlasti potvrdile da su proruske snage napredovale na teritoriju pod vladinim snagama.

Rusko ministarstvo objavilo je da napada vojne ciljeve, a u mnogim ukrajinskim gradovima oglasile su se sirene za zračnu opasnost.

Pripadnik granične policije rekao je da su odvojeno ruske vojne kolone prešle ukrajinsku granicu u oblasti Černjihiv, Harkov i Lugansk.

Ruska vojska napredovala je do gradova Milove i Horodiše na ukrajinskom teritoriju, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Kijevu.

Skladišta streljiva u zapadnoj ukrajinskoj regiji Hmeljnickiju i u jugoistočnoj regiji Dnjepru napadnuta su raketama, dodaje se. Navodno su napadnute vojarne ukrajinske vojske u zapadnoj regiji Vinici i blizu glavnog grada Kijeva. Razlozi napada u početku su bili nejasni.

Ruske vojne snage granatirale su istočnu Ukrajinu, ali situacija je "pod kontrolom", objavio je glavni stožer ukrajinske vojske na Facebooku, dodajući da se ruski vojnici nisu iskrcali u lučkom gradu Odesi na Crnom moru.

Video – Krenula je invazija! Rusi ispalili projektile na više gradova, Zelenskij proglasio ratno stanje za cijelu zemlju

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.