Traže odštetu

“Uzurpirali su nam zemljište, rade noću i ignoriraju pozive”

“Uzurpirali su nam zemljište, rade noću i ignoriraju pozive”
13.09.2010.
u 16:22
Pešuti mogu tražiti što hoće, ali da prihvatimo to što traže, otvorili bismo Pandorinu kutiju jer i u drugim dijelovima Broda ima sličnih zahtjeva. Toliko novca u gradskom proračunu nemamo – odlučan je gradonačelnik Mirko Duspara.
Pogledaj originalni članak

Obitelj Pešut iz Zagrebačke ulice u Slavonskom Brodu ogorčena je jer je, smatraju, Grad uzupirao pravo i na njihovu zemljištu u Splitskoj ulici samovoljno počeo graditi kanalizaciju, a da od njih nije za to tražio dozvolu. Nisu protiv, kažu, da vlasnici kuća u Splitskoj dobiju kanalizaciju, ali ističu da se nikakvi radovi ne mogu obavljati na zemljištu kojim se u ulicu ulazi jer je ona njihovo gruntovno vlasništvo i bez njihove dozvole gradnja kanalizacije nije smjela ni početi.

Zatekli bagere

– Zemljište je naše gruntovno vlasništvo. Neko jutro smo zatekli bagere i radnike i pitali što to rade, a odgovor je bio da kanalizaciju grade prema nalogu gradske uprave. Zanimljivo je da rade samo noću. Reagirali smo, ali se na naše pozive Grad oglušuje! Zahtijevamo za korištenje svog zemljišta odgovarajuću odštetu – kaže uime obitelji Katica Pešut. 

Riječ je, navodi, o zemljištu od 1700 kvadrata koje su Pešutovi voljni gradu prepustiti uz naknadu od 40.000 eura. No, kaže ona, ne mogu se načuditi da Grad grubo odbija bilo kakvu nagodbu. Ističu da je zemlja njihova i da od zakonskog prava na naknadu neće odustati. U gradskoj upravi druga priča. Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara kategorički odbija ikakvu mogućnost za dogovor u vezi s isplatom odštete Pešutovima.

Nema se novca

– Zemljište na kojem je prilazni put u Splitsku ulicu gradsko je vlasništvo. Pešuti mogu tražiti što hoće, ali da prihvatimo to što traže, otvorili bismo Pandorinu kutiju jer i u drugim dijelovima Broda ima sličnih zahtjeva. Toliko novca u gradskom proračunu nemamo – odlučan je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nezadovoljna brodska obitelj pak uzvraća da je pravo na njihovoj strani te su odlučili stvar na čistac istjerati uz pomoć odvjetnika.

– Grad nas je i prije ignorirao, ali ovoga puta ne odustajemo od zahtjeva – zaključuje K. Pešut.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Golum
Golum
19:11 13.09.2010.

zbog cijevi koja će proči rubnim dijelom zemljišta oni bi odmah prodali svih 1700 kvadrata i u đep staviti 40 000 ojra.....eto Hrvatske pohlepe

DU
Deleted user
12:18 15.09.2010.

ono što oni po noći iskopaju vi po danu zatrpajte nedajte svoje privatno vlasništvo