Požar

Vatru koja je gutala skladište boja gasilo čak 35 vatrogasaca

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
požar (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
požar (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
požar (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
požar (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
požar (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
požar (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
požar (1)
16.05.2011.
u 21:28
U požaru koji je buknuo oko 20 sati nema ozlijeđenih, a kako doznajemo izgorjeli su lakovi i boje dok su strojevi spomenute tvrtke spašeni.
Pogledaj originalni članak

Devet vatrogasnih vozila i više od 35 vatrogasaca gasilo je veliki požar u Kružnoj ulici na zagrebačkom Jarunu. Plamena stihija koja je, kako kažu vatrogasci u nekim trenucima dosezala i deset metara progutala je gotovo pola skladišta boje koja je u vlasništvu tvrtke Janus inžinjering. U požaru koji je buknuo oko 20 sati nema ozlijeđenih, a kako doznajemo izgorjeli su lakovi i boje dok su strojevi spomenute tvrtke spašeni.

Uzrok plamene stihije još je nepoznat, a vatrogascima je trebalo oko dva sata da ugase vatru.

- Vatra se samo počela šriti. Bojali smo se da bi mogle biti zahvaćene i dvije šupe obiteljskih kuća koje se nalaze odmah uz to skladište - rekao je jedan od stanara Anđelko Škudar.

Susjedi obližnjih stambenih i obiteljskih kuća požalili su se da su vatrogasce čekali čak dvadesetak minuta, a kad su stigli vozilom se nisu mogli probiti iz Macanovićeve do Kružne ulice.

- Policajac je auto ostavio na sredini ulice i odšetao. Naravno ključeve auta imao je sa sobom, a vatrogasci su morali okolo - prepričala je jedna od stanarki.

Dodaju kako u tome skladištu već dugo nikoga nisu vidjeli i da je takvo, zaraslo u travu, služilo klincima iz obližnjih zgrada za igru.

- Ma to je sve bilo zapušteno. Tu su ljudi čak bacali glomazni otpad. Tko zna što je sve u toj travi bilo - kaže Škudar.

Iako štete na obližnjim kućama nije bilo stanari su zabrinuti tko će to zgarište počistiti i dovesti u red.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar Bjeda
Bjeda
01:12 17.05.2011.

Netko ce graditi kuce.......

OB
-obrisani-
05:39 17.05.2011.

cak 35

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
21:51 16.05.2011.

Ma nema frke Skladište je osigurano u Cratiji Zagreb