Analiza Mirka Galića

Veliki rat počinje s jednim planom, a završi drukčije nego što su planeri zamišljali

Foto: PETER KOVALEV/NEWSCOM
Veliki rat počinje s jednim planom, a završi drukčije nego što su planeri zamišljali
15.03.2022.
u 11:27
Putin je krenuo u rat kao da vodi vojsku na piknik u Ukrajinu. Razlozi nacionalne sigurnosti prestali su vrijediti kad je počela invazija na susjednu državu koju on i ne smatra državom. Za Putina bi, poslije svega, nadležan mogao biti sud povijesti, koji neće doći na red dok je on na životu, a pitanje je hoće li i kasnije.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 12

Avatar kastanjer2
kastanjer2
12:01 15.03.2022.

Rusija je agresor u ovom ratu. Agresija, u međunarodnome pravu, je neizazvan napad na tuđu zemlju, osvajanje tuđeg teritorija, odnosno protupravna uporaba oružane sile neke države protiv suverenosti, teritorijalne cjelovitosti ili političke neovisnosti druge države; oružani napad na teritorij druge države, kojim se krši međunarodno pravo. Prema međunarodnom pravu svaka država može se suprotstaviti agresoru svim sredstvima i oblicima borbe koji su joj dostupni, a nisu zabranjeni ratnim pravom. Putinov cilj je osvajanje teritorija Ukrajine na crnomorskoj obali i aneksija Rusiji. Mnogi analitičari smatraju da je Kijev glavni ratni napor, međutim to je pogrešno shvaćanje ciljeva Putina. Putinova doktrina hibridnog rata kaže da ciljeve nikada ne treba do kraja otkriti, odnosno treba ih zamagliti ističući lažne ciljeve.

Avatar @promatrač
@promatrač
13:45 15.03.2022.

Izgleda kao nešto drugo ali u biti Putin i Rusi su "potres i bič Božji" protiv dekadencije, jednoumlja i terora zapadne antikršćanske kule babilonske. Mislili ste svima svoj jedan jedini "jezik" nametnuti, tja, izgleda neće ići. Dakle, budite bezbrižni, sve će doći na svoje mjesto pa čak i ako budemo morali opet sve iz temelja graditi.

AP
ApostolX
11:46 15.03.2022.

Putin je otvorio vrata na kojima je pisalo Raj i ušao u Pakao .I na plotu piše....