Veliki turistički potencijali

Vukovarsko-srijemska županija tijekom 2015. zabilježila 90.000 turističkih noćenja

Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko-srijemska županija tijekom 2015. zabilježila 90.000 turističkih noćenja
06.01.2016.
u 16:10
To je za 15 posto više nego u istom razdoblju 2014. godine koja je bila rekordna u turističkom prometu, naglasila je direktorica Turističkog ureda Rujana Bušić-Srpak
Pogledaj originalni članak

Vukovarsko-srijemska županija ima velike turističke kapacitete koji ni danas nisu u cijelosti iskorišteni na najbolji način. Turistički djelatnici kada govore o ovoj temi prije svega spominju mogućnosti koje donosi riječni turizam, odnosno, vode Dunava, Save, Bosuta i drugih rijeka ali i ništa manje seoski i ratni turizam, muzeji, cikloturizam…

Prema službenim podacima iz Turističkog ureda Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske najistočnija hrvatska županija tijekom protekle godine zabilježila je oko 90.000 turističkih noćenja.

– To je za 15 posto više nego u istom razdoblju 2014. godine koja je bila rekordna u turističkom prometu. Porast noćenja bilježi se i kada se oduzmu školska djeca koja od jesenas dolaze u Vukovar u okviru izučavanja Domovinskoga rata. Tada taj porast iznosi 6 posto, rekla je direktorica Ureda Rujana Bušić – Srpak. Treba napomenuti i kako u tu brojku nisu uračunati gosti s riječnih kruzera koji posjećuju županiju, a kojih je također dosta i dolaze iz svih krajeva svijeta.

Pojašnjava i kako je na području županije u zadnjih 20-ak godina napravljeno mnogo u turizmu, a sve s ciljem povećanja ponude i kvalitete, ali i da još uvijek ima dosta prostora za napredak.

– Nažalost, bez adekvatnih potpora svaki dalji turistički napredak teško je postići. Trenutne potpore privatnom i javnom sektoru su male i nedostatne u odnosu na potencijal i mogućnosti koje turizam kod nas ima, ističe Bušić-Srpak. Pojašnjava niti kako turizam na moru ne bi došao na ovu razinu i postizao ovakve rezultate da prethodno u njega nije uložen veliki novac kako od strane javnoga tako i od privatnog sektora.

Kaže kako su sredstva koja turizam u županiji dobiva sukladna postotnom udjelu u noćenjima koja se ostvaruje što je začarani krug jer većeg ulaganja neće biti dok ne bude i većeg broja noćenja, a njih opet ne može biti dok ne bude ulaganja. 

>>Rekordna 2015.: Dubrovnik posjetilo 932.000 turista

>>Ministar Lorencin: Turizam na istoku Hrvatske na dobrom putu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.