ČEČENSKI VOĐA

VIDEO Kadirov tvrdi da je na bojište poslao još dva Cybertrucka koja Musk 'nije uspio onesposobiti'

Foto: RKadyrov_95 via telegram/REUTERS
VIDEO Kadirov tvrdi da je na bojište poslao još dva Cybertrucka koja Musk 'nije uspio onesposobiti'
20.09.2024.
u 11:37
Musk je u međuvremenu izjavio da u nijednom trenutku nije Kadirovu poklonio vozilo
Pogledaj originalni članak

Savjetnik ukrajinskog ministra vanjskih poslova i bivši član parlamenta u Kijevu Anton Geraščenko na društvenim mrežama podijelio je snimku koju je na svom telegram kanalu objavio vođa Čečenske Republike Ramzan Kadirov. Video prikazuje vožnju dva Tesla Cybertrucka opremljena za rat, puna naoružanih vojnika.

"Kadirov kaže da je poslao 'još dva' Cybertrucka 'u zonu specijalne vojne operacije'. Ranije se žalio da je Musk 'na daljinu onesposobio jedno vozilo'. Kadirov je rekao da 'daljinsko isključivanje nije utjecalo' na druga dva vozila koja i dalje 'rade normalno'. Dva Cybertrucka na snimci opremljena su oružjem, kao i vozilo koje je Kadirov pokazao u kolovozu. Video također pokazuje rušenje dronova. Nije poznato kada, gdje i zašto je video snimljen" napisao je Gerašenko.

Ukrajinski savjetnik prije nešto više od mjesec dana podijelio je prvu Kadirovu snimku Cybertrucka na ruskim cestama. Tada je Kadirov kazao da mu je sam Elon Musk poslao vozilo koje je obećao poslati u ratnu zonu s namontiranim mitraljezom. "Elone, hvala ti! Dođi u Grozni, primit ću te kao najdražeg gosta" napisao je Kadirov na Telegramu uz snimku testne vožnje Teslinog SUV-a.

Ubrzo nakon, nastavlja Gerašenko, Kadirov je ustvrdio da je Musk "ugasio" Cybertruck koji su Rusi opremili za rat. "Kako si to mogao učiniti, Elone" zapitao se. Musk je u međuvremenu izjavio da u nijednom trenutku nije Kadirovu poklonio vozilo. Gerašenko navodi da je objava čečenskog vođe bila vrlo dramatična. "To nije bilo lijepo od Elona Muska. Dao mi je skupi poklon, a onda ga na daljinu ugasio. To nije muževno. Morao sam vući tog željeznog konja. Kako si mogao, Elone" pisao je Kadirov.

VIDEO Dronovi u Ukrajini

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.