NISU DVOJILI

VIDEO 'Mili, sve će biti dobro': Pogledajte kako su djelatnici NP Krka spasili lane iz jezera

Foto: NP Krka
VIDEO 'Mili, sve će biti dobro': Pogledajte kako su djelatnici NP Krka spasili lane iz jezera
03.10.2024.
u 15:41
Na brodu su djelatnici parka ugledali lane koje pliva Visovačkim jezerom. Nisu dvojili, odmah su ga spasili. I odvezli na sigurno
Pogledaj originalni članak

"Mili, dobro je. Sve će biti dobro", govori djelatnik Nacionalnog parka Krka lanetu kojeg su upravo spasili iz vode. "Naći ćeš ti mamu svoju", tješi ga dok mu mazi glavu i češka iza uha. "Djelatnici Parka i franjevci s Visovca pronašli su promrzlo lane, koje je najvjerojatnije pobjeglo iz obližnje šume preplašeno psom", objavili su na stranicama NP Krka.

Na kopnu su pustili životinju koja je odmah otrčala u šumu. "Svaka čast. Hvala u ime laneta", jedan je od komentara na društvenim mrežama.  

"Ovaj događaj naglašava važnost odgovornog ponašanja posjetitelja Parka, posebno u vezi s držanjem pasa na povodcu, što je u Parku obvezno upravo zato da bi se izbjegle ovakve situacije. U ovom slučaju, zbog nepažnje vlasnika psa, koji nije bio na povodcu, lane se odvojilo od majke, no nasreću, zahvaljujući pažnji i brizi djelatnika Parka, spašeno je i vraćeno u svoje prirodno okruženje", naglašavaju u Parku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
prajdali100
16:27 03.10.2024.

Nadamo se da će lane naći majku.