gostovao na državnoj televiziji

VIDEO Ruski 'veleposlanik': Ukrajina više ne postoji

Foto: Twitter/Screenshot
Mirošnik
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Autori Vecernji.hr, Hina
11.09.2022.
u 12:06
Ono što je nekad bila Ukrajina sada je samo ratoborno pleme koje govori engleski, kazao je.
Pogledaj originalni članak

Rodion Mirošnik, takozvani 'veleposlanik' Narodne Republike Luhansk, ruske lažne republike u Ukrajini, gostovao je u talk showu na ruskoj televiziji Rusija 1. Kazao je tom prilikom da Ukrajina više ne postoji.

"Ono što je nekad bila Ukrajina sada je samo ratoborno pleme koje govori engleski, puno stranaca, koji se bore protiv Rusije". kazao je. "Danas Ukrajina više nije Ukrajina. Ukrajina ne postoji", rekao je Mirošnik. 

Podsjetimo, Moskva je u subotu napustila svoje glavno uporište u sjeveroistočnoj Ukrajini nakon što su ukrajinske snage ubrzale svoj napredak. Također rad u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporižji, koja se nalazi pod kontrolom ruskih snaga, potpuno je zaustavljen kao sigurnosna mjera, priopćio je u nedjelju Energoatom, državna agencija nadležna za elektranu.

Elektrana Zaporižja "potpuno je zaustavljena" nakon što je agencija isključila reaktor 6 iz mreže u 3.41 ujutro, stoji u priopćenju. U tijeku su pripreme za njegovo hlađenje i prevođenje u hladno stanje.

Kijev je u srijedu pozvao stanovnike područja pod ruskom kontrolom oko elektrane, najveće u Europi, da se evakuiraju radi vlastite sigurnosti. Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za granatiranje nuklearne elektrane, koje prijeti nuklearnom katastrofom. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je na demilitarizaciju okolnog područja.

Energoatom je priopćio da postoji veliki rizik od daljnjeg oštećenja elektroenergetske mreže kojom se napaja elektrana, zbog čega bi se postrojenje moralo prijeći na "napajanje dizelskim generatorima", koje je ograničeno "količinom raspoloživog dizelskog goriva".

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DO
domolub
13:54 11.09.2022.

koje taj Majm izjave izjavljuje,mozda ce to biti kad tad sa rusijom

SU
Suomi
16:59 11.09.2022.

Mogao si i ostati dalje tiho i citati Vedranu Rudan. Bas si nasao dobar primjer.

SU
Suomi
17:01 11.09.2022.

Bas si nasel pravu osobu za refererirati se na njene gluposti