RUSKI NAPAD NA KIJEV

VIDEO Snimljen trenutak kad je dron pogodio zgradu i policajci kako pucaju na dronove na ulici

Foto: Twitter screenshot
Foto: Twitter screenshot
Foto: Twitter screenshot
Foto: Twitter screenshot
Foto: Twitter screenshot
17.10.2022.
u 14:18
"Treba nam zračna obrana", poručio je i ponovio tvrdnju kako je riječ o iranskim dronovima.
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski mediji objavili su snimku nadzorne kamere stambene zgrade koja je snimila trenutak kad se u nju zabio dron kamikaza, dok je lokalni dužnosnik objavio snimku na kojoj se vidi kako policajci pucaju na bespilotne letjelice.

 

Rusija je tijekom jutra ponovno napala Kijev dronovima, granatirajući i ostale gradove drugi put ovaj tjedan. Iako su dio dronova uspjeli srušiti vojnici, dio njih je ipak pogodio svoje mete.

Dužnosnik ureda ukrajinskog predsjednika Anton Gerašenko objavio je snimku na kojoj kijevski policajci pucaju na dronove kako bi ih srušili.

"Treba nam zračna obrana", poručio je i ponovio tvrdnju kako je riječ o iranskim dronovima.

 

Glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga Yurii Ihnat ustvrdio je kako je jutros oboreno 13 ili više dronova, a svi su doletjeli s juga. Iako ukrajinski dužnosnici tvrde kako Rusija koristi dronove koje im je poslao Iran, oni su te optužbe žestoko odbacili. Dio ministara vanjskih poslova Europske unije, okupljenih u ponedjeljak u Luksemburgu, pozvao je na nove sankcije Iranu ako se dokaže sudjelovanje Teherana u ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Večernji TV

Kotromanović: Rusi su pogubili sve konce, 'kamikazama' udaraju po civilima, postoji samo jedan odgovor na taj teror

Poruka je takva da Putin svijetu želi dokazati da u ovom ratu nije sam. Svjedočimo posljednjih dana da je čak i Izrael obećao vojnu pomoć Ukrajini i to iz razloga što je Rusija primila vojne donacije od njihovog neprijtelja Irana. Također, Saudijska Arabija uvidjela je štetnost ruske politike i obećala humanitarnu pomoć narodu Ukrajine. Kina je još od početka povukla ručnu kočnicu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.