katoličke bolnice

VIDEO Sporne metode protivnika pobačaja

Foto: Young Money Entertainment/Cash Money Records/Universal Republic
Best I Ever Had
07.02.2013.
u 09:39
Dvije katoličke bolnice odbile su primiti silovanu djevojku i nisu joj htjele omogućiti tzv. ''pilulu za dan poslije''
Pogledaj originalni članak

Njemačku javnost šokirao je slučaj silovane djevojke koju su dvije katoličke bolnice odbile primiti jer joj nisu željele prepisati tzv. "pilulu za dan poslije". Ta tableta može spriječiti neželjenu trudnoću čak i ako se uzme poslije spolnog odnosa pa se zato redovito nudi žrtvama silovanja.

Ispostavilo se da su dežurni liječnici tako postupili u strahu za svoje radno mjesto. Njihova bojazan očito nije bila neopravdana s obzirom na to da postoji naputak u kojem se djelatnike katoličkih bolnica podsjeća na crkveno stajalište o pobačaju. Taj je naputak uslijedio nakon intervencije ultrakonzervativnih protivnika pobačaja. Oni se pak u svojoj borbi za očuvanje nerođenog života u svim stadijima služe upitnim i agresivnim metodama.

>>'Dečko je htio da pobacim, a roditelje je brinulo što će selo reći'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar dpejakovic
dpejakovic
10:46 07.02.2013.

Nek ide u drugu bolnicu gdje nemaju ovakav stav, Njemačka je slobodna država!

HE
HEBOS
13:56 07.02.2013.

Je li. Ovi ultraliberali proglašavaju sve ultrakonzervativnima (uključujući i pisca ovog članka) kada netko drugačije misli. To je čisti totalitarizam. Ako želi napraviti grijeh i ubiti dijete, neka ode u drugu bolnicu i ako tamo nekoga nađe tko hoće biti sudionik u ubojstvu, eto joj rješenja. To ne znači da netko pod prisilom mora napraviti pobačaj, ako taj čin smatra ubojstvom. To je draga gospodo totalitarni model vladavine, a ne slobodna država.

PE
Pegaz
14:48 07.02.2013.

Kakvom ubojstvu, o cemu vi ljudi pricate?! Halo, cura je SILOVANA!!! O kakvom vi pravu nekakvog nerodjenog djeteta, koje bi eventualno nastalo SILOM - jer ona NIJE TRUDNA NITI RADI ABORTUS - pricate, gdje je pravo te zene, kojoj se neki kreten koji ocito ne moze dobit zensku bez da je omami i siluje nametnuo, kojoj dijete nije bilo ni u peti i koja nije trazila plulu za dan poslije iz obijesti nego zato jer je nad njom netko izvrsio zlocin?! Sto kaze horacio - da mi je vidjeti vas da se vasoj kceri nesto takvo dogodi! Ili biste, ovako bolesni kakvi jeste, mislili da je sama to trazila pa treba roditi nezeljeno i, vrlo vjerojatno, nevoljeno dijete.