Vilim Ribić:

'Ja ne želim biti ovca, a uvjeren sam da to ne želi biti nitko'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Ja ne želim biti ovca, a uvjeren sam da to ne želi biti nitko'
12.06.2015.
u 10:02
Pohlepi kapitalizma ne može parirati nikakav socijalizam, poručio je Ribić
Pogledaj originalni članak

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, uputio je otvoreno pismo pozivajući građane da daju potpis za referendum protiv novog Zakona o referendumu. Referendumska inicijativa "Nećete bez naroda" zasad nije skupila dovoljno potpisa, za što imaju još dva dana.

– Neuspjeh bi značio trajnu nemoć građana da spriječe odluke koje politički otuđene skupine donose na štetu naroda i zemlje – poručio je Ribić.

– Neuspjeh bi značio produljenje političke vladavine u interesu onih koji im financiraju predizborne kampanje, a u kojima caruju lažna obećanja dana javno narodu i stvarna tajna obećanja dana financijskom i krupnom kapitalu. Takvome stanju parirati možemo učinkovito samo referendumima. U suprotnom, pretvorit će nas u ovce koje im trebaju samo jednom u četiri godine. Ja ne želim biti ovca, a uvjeren sam da to ne želi biti nitko – piše Ribić, poručujući da "pohlepi kapitalizma ne može parirati nikakav socijalizam, već isključivo jačanje utjecaja naroda i građana".

>> Prikupljeno 315.000 glasova, na Antunovo posebna akcija kraj svih svetišta

>> Inicijativa za referendum: 'Milanoviću, ne osvećuj se'. Bauk: Promašili su trg

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

LA
LaurenceofArabia
11:09 12.06.2015.

Potpisao kao i cijela moja obitelj. Bez obzira na politicku opredijeljenost i na osjecaje prema sadasnjoj i eventualnoj buducoj vladi, gradjani se moraju osvijestiti i dati svoj potpis kako bi zadrzali mogucnost referenduma u svojim rukama. Da nije bilo slobode referenduma ne bi bilo ni Hrvatske. Olovke u ruke!!!

Avatar d-ano
d-ano
10:13 12.06.2015.

Pohlepi kapitalizma može parirati samo kanibalizam...

Avatar petrolio
petrolio
10:43 12.06.2015.

ajmo ljudi, dajmo potpis i spasimo demokraciju od podlog zakonskog prijedloga koji zapravo ukida mogućnost građanima da u buduće imaju referendume, već će sve u naše ime odlučivati ti "pametni, genijalni i pošteni političari"!