VATROGASCI

Vježbali spuštanje užetom za sezonu požara na Jadranu

Foto: MARKO JURINEC / PIXSELL
vjezba1
Foto: MARKO JURINEC / PIXSELL
vjezba2
Foto: MARKO JURINEC / PIXSELL
vjezba3
15.04.2010.
u 13:30
Varaždinski i čakovečki vatrogasci na aerodromu su vježbali najzahtjevniju akciju kod gašenja požara - spuštanje užetom iz helikoptera
Pogledaj originalni članak

Spremni smo za požare na moru, no nadamo se da neće biti toliko potreba za našom intervencijom, kažu varaždinski i čakovečki vatrogasci, koji su s kolegama iz Koprivničko-križevačke županije na varaždinskom aerodromu vježbali spuštanje užetom iz helikoptera. Riječ je odreda o profesionalcima, članovima petero javno-vatrogasnih postrojbi. Dio svakog ljeta provedu u dežurstvima uz obalu.

- Uvježbavali smo najzahtjevniji element kod gašenja požara, spuštanje užetom iz helikoptera. Tome pribjegavamo samo onda kad doista nema druge mogućnosti, kad helikopter zbog nepristupačnosti terena ili siline požara ne može sletjeti - ispričao nam je Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Vježba je provedena bez poziva medijima, no fotoreporter Pixsella nije propustio naći se na pravom mjestu u pravom trenutku i napraviti ove atraktivne fotografije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.