postupili protivno odredbama

Podignuta optužnica protiv vozača i medicinske sestre: Pacijent im ispao iz kolica i udario glavom, preminuo sutradan

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Podignuta optužnica protiv vozača i medicinske sestre: Pacijent im ispao iz kolica i udario glavom, preminuo sutradan
28.05.2022.
u 11:52
Okrivljenicima, sad već bivšim djelatnicima Doma zdravlja primorsko-goranske županije, se stavlja na teret da su u popodnevnim satima 7. lipnja 2021., ispred jedne ustanove na području Rijeke, kao djelatnici službe sanitetskog prijevoza, postupili protivno odredbama postupnika rada jedne zdravstvene ustanove olako držeći da neće ugroziti sigurnost pacijenta kojeg su dovezli.
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv državljanke Republike Hrvatske (1971.) i državljanina Republike Hrvatske (1975.) zbog počinjenog kaznenog djela prouzročenja smrti iz nehaja iz članka 113. Kaznenog zakona.

Okrivljenicima, sad već bivšim djelatnicima Doma zdravlja primorsko-goranske županije, se stavlja na teret da su u popodnevnim satima 7. lipnja 2021., ispred jedne ustanove na području Rijeke, kao djelatnici službe sanitetskog prijevoza, postupili protivno odredbama postupnika rada jedne zdravstvene ustanove olako držeći da neće ugroziti sigurnost pacijenta kojeg su dovezli. Tereti ih se da su propustili nadzirati kolica i pacijenta osigurati od mogućeg pada s transportnih kolica pa je zbog opisanog postupanja okrivljenika u jednom trenutku pacijent pao na tlo uslijed čega je zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih je preminuo 8. lipnja 2021.

Riječ je o slučaju u kojem se, dok su pacijenta vozili s dijalize natrag u Dom za starije u Jelenju, vozaču i medicinskoj sestri prevrnuo ležaj s pacijentom. Nesretni je muškarac (1955.) udario glavom od beton te od teških ozljeda preminuo dan poslije. Za kazneno djelo za koje se dvojac tereti zakon previđa kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.