ODLAZI U DINAMO?

Goran Tomić više nije trener Rijeke! Pojavilo se i ime nasljednika

Split: Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/10
28.05.2022.
u 10:20

Kako je još uoči finala Kupa pisao Večernji list, Tomić je sve izgledniji kandidat za trenera momčadi iz Maksimira. Naime, iz izvora bliskih vrhu riječkog kluba doznali smo da Tomić sigurno ne ostaje trener Rijeke za novu sezonu, da će nakon finala Kupa otići s Kvarnera

Dan nakon poraza u finalu kupa Goran Tomić imao je dugački, višesatni razgovor s upravom Rijeke nakon kojeg je odlučeno: Tomić više nije šef struke prve momčadi Rijeke.

Klub će odluku o novom treneru donijeti početkom sljedećeg tjedna, a hoće li Tomić u Dinamo ili u inozemstvo moglo bi se znati već tijekom ovog vikenda.

Trenutni favorit za šefa struke na Rujevici, je Dragan Tadić, bivši trener juniora Rijeke koji je polusezonu proveo u Hrvatskom dragovoljcu.

25.02.2022., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, NK Slaven Belupo - NK Hrvatski dragovoljac. Trener Dragovoljca Dragan Tadic Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iako u 12 godina trenerske karijere nije uzeo trofej, Goran Tomić, gdje god je došao, ostavio je dobar dojam i solidne rezultate. Ovaj tjedan s Rijekom je bio na korak do osvajanja Kupa Hrvatske, a nakon dobre sezone, uz nekoliko kikseva u HNL-u je sezonu završio na 4. mjestu.

Tomić odlazi u Dinamo?

Kako je još uoči finala Kupa pisao Večernji list, Tomić je sve izgledniji kandidat za trenera momčadi iz Maksimira. Naime, iz izvora bliskih vrhu riječkog kluba doznali smo da Tomić sigurno ne ostaje trener Rijeke za novu sezonu, da će nakon finala Kupa otići s Kvarnera, a novi trener Rijeke trebao bi postati Dragan Tadić.

On se dokazao vodeći Hrvatski dragovoljac u drugom dijelu prvenstva, radio je s devet mladih igrača Rijeke koji su zajedno s njim došli na posudbu. Goran Tomić već dulje slovi kao jedan od kandidata za klupu Dinama, već godinama joj je stalno blizu, ali nikako da se taj dolazak i ostvari.

21.05.2022.,Zagreb - 36. kolo Prve HNL, Dinamo - Hajduk Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Tomić jako dobro poznaje Dinamo, zna i kakvi su odnosi u klubu, kako se radi, pogotovu poznaje igrače. Dinamo želi i iskusnog trenera, Tomić ima dovoljno iskustva, iako ne kao Milanič ili Čačić, ali je dovoljno iskusan i dovoljno mlad.

No, odlazak iz Rijeke ne znači automatski da dolazi u Dinamo, iako je sigurno ozbiljna opcija. Tomića na istoku cijene i za njega su zainteresirani klubovi iz Emirata. Kad je otišao iz Lokomotive, bio je blizu povratku u Kinu, ali je pandemija korone sve zaustavila.

Podsjetimo, Tomić je na Rujevicu došao 1 ožujka 2021. Rijeku je vodio u 50 utakmica, sa učinkom 20-5-11. Ako ode u Dinamo opet će trenirati Josipa Drmića koji je već dogovorio prelazak u redove hrvatskih prvaka.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
10:43 28.05.2022.

Tomić je dobar .

JU
juma
11:04 28.05.2022.

Nakon sezone s Rijekom u kojoj je kiksao uvijek kada je bilo najpotrebnije, poput poraza od HD, dva poraza od Gorice i dva od Lokomotive ili lani poraz u polufinalu kupa od Istre, nema baš reference za voditi Dinamo. Dinamu treba trener koji tako često ne gubi utakmice protiv puno slabijih protivnika.

Avatar VLbriše
VLbriše
10:41 28.05.2022.

Mjesto rođenja: Šibenik, Hrvatska , jako simpatičan i dobar trener . Bojim se da je prerano krenul u Dinamo , treba dobra metla , dorh i uskok očistiti klub od domaćih i stranih štetočina i da konačno razumni ljudi preuzmu klub. Opljačkan novac mora se vratiti Dinamu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije