Utorak donosi jaču promjenu

DHMZ izdao upozorenje za četiri regije: 'Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena'

Foto: Bruno Fantulin/Pixsell
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Plaže u Primoštenu su pune kupača
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Munje na nebu iznad grada
24.07.2023.
u 09:00
Lokalno je moguć izraženiji pljusak i grmljavina
Pogledaj originalni članak

Kako javlja DHMZ vrijeme će danas biti sunčano i vruće. Poslijepodne sa sjeverozapada postupni porast naoblake, a u unutrašnjosti Istre ponegdje može pasti i malo kiše. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura od 32 do 37 °C. No, na snazi su i upozorenja, što za vrućine, a ponegdje i za nevrijeme.

VEZANI ČLANCI: 

Iako su jutros pod žutim alarmom bile riječka i zagrebačka regija, sada je žuto upozorenje na snazi i za gospićku i karlovačku regiju. Lokalno je moguć izraženiji pljusak i grmljavina. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", poručuje DHMZ. Splitska i dubrovačka regija su u narančastom zbog toplinskog vala.

Foto: DHMZ
dhmz novi

U utorak promjenjivo uz mjestimične pljuskove i grmljavinu u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U noći i ujutro te ponovno navečer lokalno i jače izražene, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. U Dalmaciji najviše sunčanih razdoblja. Puhat će većinom umjeren, uz nestabilnosti prolazno i jak jugozapadni vjetar, navečer u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Duž obale umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu od 18 do 22, na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna između 27 i 32, u Dalmaciji i do 35 °C.

Video: Zastrašujući prizori iz Poreča

Izdana su upozorenja za cijelu Hrvatsku. 

Foto: DHMZ
dhmz

U ponedjeljak još većinom suho, sunčano i vruće, uz jačanje južine, a od utorka opet nestabilno, uz pljuskove, grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme s tučom, pri čemu od srijede i svježije, na Jadranu s burom. "U utorak u kopnenom području promjenjivo i nestabilno uz lokalne pljuskove i grmljavinu, mjestimice i izraženije te jak vjetar, a ne može se isključiti ni tuča. U srijedu i dalje nestabilno uz kišu, ali i osjetno svježije. U četvrtak smirivanje vremena uz obilje sunca. Na Jadranu u utorak pljuskovi i grmljavina, lokalno izraženiji na sjevernom dijelu, u srijedu će se proširiti i na veći dio Dalmacije. U četvrtak ponovno pretežno sunčano. U utorak će jako jugo najprije na sjevernom dijelu okrenuti na jak jugozapadnjak, a u srijedu će prolazno zapuhati bura s kojom će i malo osvježiti.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar votum
votum
11:29 24.07.2023.

Kad čitaš ovu prognozu, zaključiš da će te sve pogoditi... i neće... u sve dane, a možda i ne sve... Na jadranu, a možda i u Dalmaciji...srednjoj...i južnoj... jugo...bit će i bura.. a najviše sunčanog vremena.. 5° manje... narančasto za toplotni udar... osvježenje...upozorenje... MRŠ!!!

Avatar R2D2
R2D2
12:50 24.07.2023.

Korona i potres out, grmljavinsko nevrijeme in. 🤨😤

PE
Pendrek57
11:30 24.07.2023.

Pa dobro, zar opet.