GAF TJEDNA

Vučić bi opet podvaljivao bedastoću da su Dubrovčani 1991. u Gradu palili gume

Foto: M.M.
Aleksandar Vučić obišao je u Šapcu radove na brzoj cesti Šabac - Loznica
Foto: L.N./ATA Images/PIXSELL
Kragujevac: Aleksandar Vučić sudjelovao na svečanosti povodom buduće proizvodnje električnih vozila
13.10.2024.
u 09:48
Malo je tko tada u takve priče povjerovao, a Vučić bi ih i danas bez imalo srama ponovno plasirao
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tjera po svome i uporno mijenja povijesne činjenice. Đak notornog četničkog ideologa Vojislava Šešelja kao da živi u vremenu kada je bio ministar informiranja za vladavine Slobodana Miloševića. Tada je Vučić ispekao zanat obmanjivanja i manipuliranja javnosti, a to nastavlja i sada u Srbiji.

Međutim, tu priču nastoji prodavati i u susjednim zemljama te tako neki dan u Dubrovniku o agresiji na taj grad, o čemu je svjedočio cijeli svijet, on mrtav-hladan kaže da "Srbija stvari vidi sto posto drugačije ili potpuno drugačije od Hrvatske". Vjerojatno bi Vučić i dalje pokušavao uvjeravati i nas i svijet da 1991. godine Dubrovnik nisu granatirale srbijanske snage nego su Dubrovčani u Gradu palili gume. Tu se bedastoću pokušavali podvaliti 1991. Malo je tko tada u takve priče povjerovao, a Vučić bi ih i danas bez imalo srama ponovno plasirao. 

POVEZANI ČLANCI:

TOMISLAV KRASNEC

Dubrovački summit: red državnika, red bademantila, red specijalaca skrivenih po hodnicima

Dva tjedna nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, na jednom sastanku iza zatvorenih vrata u sjedištu NATO-a u Bruxellesu slovenski ministar vanjskih poslova Anže Logar spomenuo je primjer obrane Vukovara kao nešto što i Ukrajinci i saveznici trebaju imati na umu. Rekao je da se u bitci za Vukovar moglo činiti da se Hrvatska neće uspjeti obraniti, ali da je upravo zbog herojske obrane grada stvorena motivacija, snaga i otpor, zahvaljujući kojima se Hrvatska obranila i na kraju pobijedila u ratu.

VIDEO Primorac o Milanoviću: Nije li vam čudno njegovo svrstavanje uz stranu Rusije?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

KO
kopija34
13:43 13.10.2024.

Ti si četn.k u duši, velikosrbin u srcu, a jugoslavenski muljator u glavi. Kad padneš, a to je neminovno, nećeš biti ni upamćen jer rušit će te tvoji kao i ostale

PO
Poletarac101
10:33 13.10.2024.

Predvodnik klasičnih komšija Jedno misli Drugo priča Treče radi...Nikad u krivu..

KO
kopija37
13:48 13.10.2024.

Samit u Dubrovniku nije ni upriličen za novinare, nego za predsjednike, premijere i ministre zemalja jugoistoka Europe. S jasnim dokumentima koji su prihvatili svi i potpisali, osim onog za kojeg se znalo da vjerojatno neće. Ali i to je u redu jer i to je cilj Hrvatske. Izvući na vidjelo stav Srbije o ruskoj agresiji i stav o sankcijama Rusiji. Tko pametno gleda, vidi da je Plenković elegantno izvukao Srbiju iz društva susjeda i pokazao EU zašto Hrvatska insistira na nedavanju zelenog svjetla Srbiji u pristupnim pregovorima s EU. ...Sitnež, plaćeni mediji, žutilo štampa i jugosi su tu spsolutno n e b i t n i! Čak štoviše, i oni su kao vampiri izvučeni na sunce i gledamo ih kako gore u pokušaju da umanje Hrvatski diplomatski uspjeh i uvećaju važnost Srbije"... Tom se naravno priključio i domaći ruski igrač-Zloran Milanović.