sjednica Savjeta za nacionalnu sigurnost

Vučić: Neki igraju igru kako bi Srbiju uvukli u klopku. Ovo je akcija Prištine i dijela Zagreba, Sarajeva...

Foto: Amir Hamzagic
Beograd: Aleksandar Vučić obratio se građanima nakon sastanka Savjeta za nacionalnu sigurnost
Foto: Amir Hamzagic
Beograd: Aleksandar Vučić obratio se građanima nakon sastanka Savjeta za nacionalnu sigurnost
Foto: Amir Hamzagic
Beograd: Aleksandar Vučić obratio se građanima nakon sastanka Savjeta za nacionalnu sigurnost
22.03.2022.
u 22:29
Neki Srbi na Kosovu su čak spremni i na sukob, a neki na odlazak, kazao je Vučić
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima i objasnio o čemu se razgovaralo na sjednici Savjeta za nacionalnu sigurnost. Jedna od tema bila je odbijanje prištinskih vlasti da se izbori održe na Kosovu i Metohiji.

"Najprije smo na sjednici Savjeta razmatrali sve da možemo ublažiti posljedice najveće krize koja je zahvatila svijet od Drugog svjetskog rata na ovamo. Dogovorili smo kupovinu dodatnih količina nafte, zatim i mlijeka u prahu. U drugom dijelu sjednice i u razgovoru sa Srbima s KiM-a govorili smo o odluci Albanaca da ne dozvole održavanje izbora 3. travnja", rekao je Vučić, javlja B92.

Kako je rekao, to nije pitanje samo da li će Srbi sa KiM-a moći glasati ili ne, ili tko bi dobio najveću podršku,već je to pitanje sigurnosti, političkog opstanka i egzistencije tih ljudi.

"Govorili su da Albanci ne žele zastaviti izbore na KiM. Samo da podsjetim što smo sve učinili i na što smo sve pristali. Od nas se traži da priznamo Kosovo. Suština je tko traži od kosovskih vlasti. Prihvatili smo bezbroj kompromisa", kazao je Vučić.

Kako je naveo, zamolio je Srbe za strpljenje te dodao da su ga Srbi sa KiM-a danas iznenadili nešto radikalnijim zahtjevima.

"Ostat ću uz njih iako me preglasaju. Srbi sa KiM gotovo su jednoglasno tražili ne samo da se istupi iz svih institucija, već i da 435 policajaca ode. Ja ih razumijem zbog terora kroz koji prolaze. Pitao sam ih što ćemo dan poslije. Ok, mi ćemo preuzeti financijski teret, ali bojim se da bismo mogli ući u začarani ratni krug", upozorio je.

Vučić je naveo da su neki spremni i na sukob, a neki i da odu. "Zamolio sam ih za strpljenje, oni su bili fer i rekli su da vjeruju samo meni", dodao je.

Istaknuo je da neki u regiji igraju igru kako bi Srbiju uvukli u zamku kao da su protiv zapadne civilizacije.

"Tu vrstu klopke moramo izbjeći. Ne vode slučajno koordiniranu akciju cijela Priština i dijelovi, Podgorice, Zagreba i Sarajeva", rekao je Vučić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

DU
Deleted user
23:26 22.03.2022.

Koliko mora biti narod Srbije primitivan, kad imaju ovog najprimitivnijeg europskog klauna za predsjednika? Cak i Milanovic mi u usporedbi s ovim diklićem izgleda prisebno.

BU
Buterbur
23:42 22.03.2022.

Čvaljo samo što ne brizne u plač, opet belosvecka zavera regiona protiv golorukog nebeskog naroda. I to baš pred izbore.

DU
Deleted user
23:07 22.03.2022.

A Vatikan i Kominterna, kako da se nisu oni uključili?